Panda Security Endpoint Protection

Panda Security Endpoint Protection

 

 

wit

Besturingssystemen
androidapplewindodwslinux logo

Aantal installaties: 1+ 

 69,99

Bescherming
100%
Mogelijkheden
100%
Stabiliteit
90%
Gebruikersgemak
90%

Panda Security Endpoint Protection, is een SaaS softwareoplossing voor eindpunt bescherming met een prijskaartje dat begint bij € 69,99 per jaar voor 1 apparaat. Hij vereenvoudigt de anders potentieel ingewikkelde werkelijkheid van eindpunt bescherming. Hij doet dit vooral door een goed ontworpen beheerconsole die intuïtief is en goed reageert. Zowel in de basis als in de geavanceerde modus, kunnen bijna alle aspecten van de beheerconsole worden geraadpleegd, van beleidsbeheer tot quarantaine tot computerbeheer. Gebruikersaccounts die op rollen zijn gebaseerd zorgen ervoor dat de beheerders alleen toegang krijgen tot de functies die zij nodig hebben.

De cloud gebaseerde beheerconsole van Panda Security Endpoint Protection zorgt om de beveiliging van Windows (clients en servers), Linux en Android apparaten, door middel van anti malware, apparatenbeheer en web toegangscontrole. Tegen extra betaling kunnen ook machines die Mac OS draaien worden beschermd. Met Endpoint Protection Plus, krijgt Microsoft Exchange een antivirus en antispam erbij, plus web filtering en monitoring. De antidiefstal bescherming voor mobiele apparaten wordt een kleine vergoeding extra per apparaat gevraagd. Hoewel zijn score in de veiligheidstest en zijn niet aanpasbare interface niet overheen komen met het complete pakket dat je krijgt met Bitdefender, blijft Panda Security ongetwijfeld een uitstekend beveiligingsoplossing.

Aan de slag met Panda Endpoint Protection

De Panda client agent werd met gemak geïmplementeerd op de test systemen. Er zijn installatiebestanden beschikbaar voor Android, Linux en Windows. Je kan ook een URL kopiëren en plakken (copy and paste) voor de eindgebruikers of de URL’s per email verzenden. Bovendien konden we een Windows distributietool downloaden en een .msi installatie uitvoeren op een Windows werkstation via onze standaardpakket voor softwaremanagement. Ook beschikbaar is een zeer handige functie die een reeds geïnstalleerd client agent gebruikt om het lokaal netwerksegment te scannen op apparaten waar de client niet actief is. Na twee minuten was de client geïnstalleerd en meteen gevolgd door een update en een scan. De geïnstalleerde clients verschenen allemaal meteen op de beheerconsole.

Panda Endpoint Protection

Panda Security heeft een mooie icoon gestuurde Gebruikersinterface met een veel elegantere uitstraling dan de concurrenten, Bitdefender en F-Secure. Aan de bovenkant heeft de gebruikersinterface tabbladen voor Status, Computers, Installatie, Instellingen, Quarantaine, Rapporten en Andere diensten. De belangrijkste status dashboard is onderverdeeld in drie delen. De eerste geeft aan de algemene status van bescherming, het aantal beschermde apparaten en fouttoestanden zoals apparaten met een verouderde bescherming.

Daaronder heb je twee van de nuttigste grafieken die wij hebben gezien in een product voor beheerde eindpuntbescherming: Gedetecteerde Dreigingen en Detectie Oorsprong. Deze grafieken zijn kleur gecodeerd per type dreiging, zoals een inbraakpoging of tracking cookies, bijvoorbeeld, en kunnen gefiltreerd worden per detectiemethode. De iconen die de dagen aangeven verschillen van grootte, afhankelijk van het aantal gedane detecties. Klikken op de grafieken zorgt voor meer details en herstelopties. De gedetailleerde grafiek kan ook worden geëxporteerd, in CSV-formaat om in Excel of soortgelijke programma te worden geopend voor verdere analyse. Hoewel het jammer is dat Panda Endpoint Protection de mogelijkheid mist om het dashboard te personaliseren, zoals bij Bitdefender Business Security, zijn deze twee grafieken voorbeeldig makkelijk te begrijpen, informatief en rechtstreeks leidend tot verdere acties.

panda-security-pakketten

Endpoint Protection


  • Console in de Cloud
  • Op diverse apparaten
  • Volledige rapporten en dashboards
  • Apparaatbesturing

 57,02 excl.

panda-security-pakketten

Endpoint Protection Plus

Bevat Endpoint Protection functies plus:

  • Hijacking bescherming
  • Email en AntiSpam bescherming
  • Anti diefstal mobiele apparaten

42,79 excl.

panda-security-pakketten

Fusion

Bevat voorgaande functies plus:

  • Uw apparaten beheren, controleren en ondersteunen

 58,42 excl.

Werken met Panda Security Endpoint Protection

Tijdens deze beoordeling hebben we het grootste deel van onze tijd doorgebracht bij de Computers en Instellingen tabbladen. Je kan de computers groeperen door in de beheerconsole groepen aan te maken of door groepen te importeren uit een bestaande Active Directory (een implementatie door Microsoft van de directoryservice LDAP). Groepen scrollen aan de linkerkant en computers worden centraal weergegeven op de computers pagina. De lijst kan worden gesorteerd en gefiltreerd. Met een klik, konden we gemakkelijk de status van elke machine zien en verder ons in de essentie verdiepen, zoals de status van individuele beschermingen, bijvoorbeeld. We konden ook, voor technische ondersteuning, software lanceren voor remote access (toegang op afstand), zoals LogMeIn, TeamViewer of VNC (Virtual Network Computing). Panda Security houdt het allemaal simpel, met een grote “Disinfect Computer” knop.

Het beveiligingsbeleid wordt beheerd via het instellingen tabblad. Je klikt op de “+” knop boven de lijst van actieve beleidsvormen en je maakt een nieuw beleid. Aan de linkerkant op het scherm waar je een beleid aanmaakt, vind je de verschillende types van bescherming, zoals antivirus, firewall en apparatencontrole, samen gegroepeerd per besturingssysteem (OS). Elk bescherming is makkelijk te beheren (in en uitschakelen en vervolgens de boxes (invulhokjes) checken voor subcategorieën). Veel types bescherming hebben een pagina met geavanceerde instellingen waar je uitzonderingen en uitsluitingen kan configureren. Daar waar een grondige configuratie nodig is, gebruikt Panda Security een interface met tabbladen om soortgelijke instellingen te groeperen. De combinatie van basis en geavanceerde views samen met een tabblad interface maken het beleidsbeheer toegankelijk en simpel.

UI Panda

Rapportage, meldingen en help

Het rapportage vermogen van Panda Security is gelimiteerd tot drie belangrijke types van rapporten: executive (uitvoerend), status en detectie. Deze rapporten kunnen worden gefiltreerd per datumbereik en per groep van apparaten die ze bevatten. Rapporten kunnen worden uitgevoerd on demand (op verzoek) of gepland, om op regelmatige tijdstippen te gebeuren en gemaild worden naar een lijst van ontvangers, in PDF, XML, CSV, TIFF, Web, of Excel formaat. De rapporten zijn informatief en makkelijk te begrijpen, maar kunnen niet worden gepersonaliseerd.

Het detectierapport, indien gedetailleerd uitgevoerd, is vooral nuttig voor forensische analyse en herstelacties.

Onder het klein tandwielicoon in de rechterbovenhoek van elk scherm vind je links (snelkoppelingen) naar context gevoelige help, een geavanceerde administratiegids en de technische ondersteuning. De context gevoelige hulp is uitstekend, vol met gedetailleerde informatie en veel voorbeelden met schermafbeelding. Help is ook geïndexeerd en doorzoekbaar. Maar veel termen die we zochten (zoals meldingen) gaven geen resultaat.

Panda Security doet uitstekend werk met het vertonen van alerts en notificaties in de beheerconsole, maar deze worden niet direct naar de beheerders gemaild. Email alerts worden geboden door de meeste andere gehoste eindpunt bescherming oplossingen voor het MKB, zoals die van, bijvoorbeeld, Bitdefender GravityZone Business Security en F-Secure Protection Service for Business.

Panda AntiVirus

Testresultaten

Om Panda’s vermogen te testen om web gebaseerde aanvallen te blokkeren, is er een feed van nieuw ontdekte kwaadaardige URL’s gebruikt, die MRG-Effitas ons dagelijks levert. Het zijn links die snel komen en gaan, soms zijn ze binnen enkele uren al verdwenen.

Voor alle werkende URL’s, is er genoteerd of Panda Security de toegang via de browser blokkeerde, of hij de download verwijderde of misschien helemaal faalde om malware te herkennen en de download te blokkeren. We konden 80 geldige URL’s testen. De prestatie van Panda Security was uitstekend en hij blokkeerde 80 procent van de kwaadaardige URL’s en de malware die ze probeerden te downloaden (iets meer dan de helft van de pagina’s werden helemaal niet geladen in de browser en voor de rest werd het downloaden geblokkeerd). Panda Security is de leider voor wat betreft de bescherming tegen kwaadaardige URL’s, net beter dan Avast en Bitdefender.

Om de capaciteit te meten van Panda Security om te beschermen tegen frauduleuze websites, is er een set gebruikt van honderd phishing URL’s  die recentelijk waren gemeld. Dezelfde set werd aan alle vier de testsystemen gevoerd, elk system met een verschillende vorm van bescherming. De eerste testsysteem was de machine met Panda Security geïnstalleerd. De andere drie gebruikten de ingebouwde bescherming van Google Chrome, Microsoft Internet Explorer (IE) en Mozilla Firefox.

De anti phishing prestaties van Panda Security is teleurstellend, vooral gezien zijn uitstekende prestaties in de bescherming tegen kwaadaardige URL’s. Hij deed wel 12 procent beter dan de ingebouwde bescherming van Firefox, maar 17 procent minder dan IE en 36 procent minder dan Chrome. Hoewel de anti phishing vermogen van Panda Security beter was dan die van F-Secure, werd hij overtroffen door Kaspersky en Bitdefender.

Om de actieve bescherming van Panda Security te beoordelen (in het bijzonder zijn vermogen om legitieme applicaties niet te blokkeren) zijn er een twintigtal programma’s geïnstalleerd. Geen problemen hier, want Panda liet de programma installatie uitvoeren zonder fout positieven te melden.

Voor de firewall test, zijn de testsystemen aangevallen met dertig exploits, gegenereerd door de penetratie testtool van Core Impact Pro. Hoewel geen van de exploits de veiligheid in gevaar bracht, werd onze testsysteem gepatched en updated (bijgewerkt). Panda Security herkende geen van de aanvallen, die door andere eindpunt bescherming producten, zoals Kaspersky Office Security en Avast Business Security, wel waren geïdentificeerd.

In de driedelige evaluatie van AV-Test scoorde Panda Security een perfecte zes voor bescherming en gebruiksgemak en een vijf voor de prestaties. In een serie tests van AV-Comparatives, kreeg Panda Security zowel Advanced als Advanced+ als beoordeling. Panda Security verdiende verder de VB100 certificering in acht van de laatste 12 tests van Virus Bulletin (Panda sloeg twee test over). Er wordt door Panda Security niet deelgenomen aan tests van ICSA Labs en West Coast Labs. Panda Security behaalde veel goede scores, maar wordt, over het algemeen overtroffen door Bitdefender Business Security voor bedrijven, tenminste voor wat betreft de tests van onafhankelijke testlaboratoria.

Onze beoordeling

Voor het beheer, heeft Panda Security Endpoint Protection een uitstekende Gebruikersinterface. Hij heeft verder de goedkeuring van onafhankelijke testlaboratoria en behaalde uitstekende resultaten ook in de praktische tests. Hoewel we meer maatwerk functies zouden willen zien, het dashboard (vooral de twee grafieken) is zeer informatief en legt bruikbare informatie binnen handbereik van een beheerder. Een op rollen gebaseerd administratieve account en het grafisch beleid zijn grote pluspunten. De beschikbare rapporten zijn nuttig, maar we zouden er graag meer willen zien en ook de mogelijkheid om ze te personaliseren.

Panda Security Endpoint Protection komt, volgens ons voor F-Secure Protection Service for Business, en Avast Software Premium Business Security.

Panda Security Endpoint Protection

Bekijk het product door op de onderstaande knop te klikken

Ga naar Pandasecurity.nl > >