Bitdefender GravityZone Business Security

intenet security solution van Bitdefender voor Bedrijven

 

 

wit

Besturingssystemen
linuxapplewindodws

Aantal installaties: 3+

 99,95 excl.

Bescherming
100%
Functies
100%
Gebruikersgemak
100%
Systeembelasting
100%

Als eerste hebben wij de meest recente uitvoering kunnen beoordelen van Bitdefender GravityZone Business Security, een SaaS software oplossing voor eindpunt beveiliging, € 99,50 excl. bij Bitdefender, de basisprijs voor 3 apparaten per jaar. De nieuwste release van Bitdefender voegt verbeterde rapportage en notificaties mogelijkheden toe en extra filters om netwerk eindpunten makkelijker te beschermen. De API (application program interface) is verbeterd en dit komt ten goede van de automatisering en maakt scripting eenvoudiger.

Bitdefender GravityZone Business Security levert anti malware, firewall, anti phishing, web toegang controle, applicatie controle en apparaten beheer voor Windows computers en servers, Mac computers en ook Linux via een management console die web gebaseerd is. Servers voor Microsoft Exchange en Android apparaten (alleen lokaal) kunnen worden beschermd via een upgrade naar de geavanceerde versie. Over het algemeen is Bitdefender GravityZone Business Security een degelijk product voor eindpunt beveiliging. Hij heeft een zeer flexibele management console en flexibele implementatie scenario.

Aan de slag met Bitdefender

Toen we voor het eerst zijn ingelogd op de webgebaseerde management console van Bitdefender GravityZone Business Security, werden we begroet met een popup die ons alles vertelde wat we moesten weten om snel klaar en aan de slag te gaan. Via Essential Steps (essentiële stappen) konden we gemakkelijk een installatie link mailen en over het beleid lezen, over het maken van een account en over de rapportage.

 

Door op het email link te klikken die we via Essential Steps hadden gestuurd, hebben we de eindpunt client agent geïnstalleerd. Eerst werd een klein downloader (nog geen 4 mb) gedownload die vervolgens het installatieprogramma downloadde en lanceerde. Na de installatie, downloadde de agent een nieuw definitiebestand en voerde een scan uit. Het hele installatieproces duurde iets meer dan tien minuten en de zojuist geïnstalleerd client verscheen meteen in de management console.

Werken met de client interface is zeer eenvoudig. Wanneer je de client opent, zie je een grote groene “je bent beschermd”  bericht met een overzicht van de recente berichten, waaronder bedreigingen die werden ontdekt en geblokkeerd. Eindgebruikers kunnen scans uitvoeren en de definitie updates controleren, maar kunnen geen instellingen wijzigen. Een handige functie is de mogelijkheid voor de beheerder om een gebruiker tijdelijk tot Power User te upgraden zodat hij aanpassingen kan uitvoeren. Hoewel de meeste eindpunt veiligheidsoplossingen die we hebben getest gericht zijn op het beheer van apparaten, de Power

Beste Business software

Werken met Bitdefender GravityZone Business Security

De webpagina’s van de management console van Bitdefender GravityZone Business Security presenteren zien er uitgekleed uit en eenvoudig. De grafiek wordt tot een minimum beperkt waardoor pagina’s erg snel laden. Dashboard, netwerk, beleid, rapporten, quarantaine en accounts, de belangrijkste onderdelen van de console, bevinden zich langs de linker bovenkant van de pagina. Daaronder heb je opties voor help en feedback. Als je op een sectie klikt, verschijnt ze in de enorme middenpaneel waar de beheerder het grootste deel van zijn of haar werk kan doen. Notificaties scrollen naar beneden op de rechterkant van de pagina. Het grote beeld van het dashboard en de gedetailleerde meldingen vonden we een zeer handige combinatie omdat je een goed overzicht hebt van je omgeving en tegelijk ook van elk individueel geval.

Het dashboard is het hoofdscherm van Bitdefender GravityZone Business Security en bestaat uit portlets die duidelijk de beveiligingsstatus weergeven, zoals de dagelijkse malware activiteit en de top 10 gedetecteerde malware. De flexibiliteit van de 21 verschillende portlets is zeer gewaardeerd en ze kunnen zo geconfigureerd worden dat ze een specifieke groep of tijdsperiode bevatten. Wanneer je op een portlet klikt, opent een uitgebreid rapport waar je actie kunt ondernemen zoals, bijvoorbeeld, de uitvoer van een scan starten of het beleid aanpassen. In Bitdefender zijn de aanpassing van het dashboard en zijn portlets veel beter dan in Avast Premium Business Security, F-Secure Protection Service zakelijk en Kaspersky Lab Small Office Security.

Bitdefender GravityZone Business Security kun je makkelijk implementeren en beheren met de standaard instellingen. Deze instellingen zijn eenvoudig en vanzelfsprekend. Werken met het beleid, het beleid kopiëren en wijzigen en het aan groepen toepassen, vonden we zeer makkelijk. Bitdefender zorgt, naast anti malware, firewall en apparaten controle, voor inhoudelijke controle, inclusief het scannen van binnenkomende en uitgaande email en van het web verkeer voor wat betreft bedreigingen en gegevens. De rules (regels) voor gegevensbescherming zijn vrij basic. Hoewel deze is geen volledige DLP (Data Loss Prevention) oplossing is, werkten deze rules zeer goed tijdens het testen. We konden ook makkelijk rules aanmaken om strings te blokkeren zoals bijvoorbeeld creditcard of sofinummers en ze vervolgens uit het beleid sluiten.

De grote flexibiliteit en maatwerk die dit product zeer krachtig en veelzijdig maken, maken het ook ingewikkeld. We konden, bijvoorbeeld, alleen implementatiepakketten op maat maken om de modules te bevatten (anti malware, geavanceerde controle van bedreigingen, firewall, inhoudelijke controle, apparaten controle, power user) en om aangepaste scan modi in te stellen en de proxy servers configureren. Het zijn grote mogelijkheden voor het type omgeving die ze nodig heeft, zoals bijvoorbeeld bij een stel oude trage pc’s. Dan zou je het pakket kunnen bouwen en de scantypes selecteren die de minste invloed hebben op de systeemprestaties. Voor alle andere gebruikers, maakt dit implementatie proces het allemaal onnodig verwarrend.

Toch kunnen we de benadering van Bitdefender tot beheerdersaccounts goed waarderen. De accounts kunnen worden geconfigureerd met specifieke bevoegdheden en worden beperkt tot bepaalde groepen. Jill kon, bijvoorbeeld, het beleid beheren over alle apparaten in haar afdeling terwijl Jack de rapporten kon zien van het hele bedrijf. Een gedetailleerd auditrapport of auditing is beschikbaar voor elke gebruiker, net als bij Webroot SecureAnywhere Business Endpoint Protection, maar ook bij McAfee Endpoint Protection Essential voor midden en klein bedrijf.

bitdefender-business-security


  • Beveiliging voor desktops
  • Beveiliging van servers
  • Beveiliging van virtuele desktops
  • Beveiliging van virtuele servers

 99,95 excl.

advancedbusinesssecurity2015

Bevat Business Security functies plus:

  • Microsoft Exchange
  • Mobiele apparaten
  • Intelligente scanfuncties

 249,95 excl.

bitdefender-enterprise-security

Bevat voorgaande functies plus:

  • Datacenter-locaties

 Op aanvraag

Rapportage en meldingen

Het creëren van een aantal rapporten is zeer gemakkelijk, met de 21 sjablonen die Bitdefender levert, en zo ook groepen apparaten selecteren en de rapportage interval. Je kan ook kiezen om alle eindpunten te tonen of alleen de eindpunten met fouten. Bovendien kun je het rapport op verzoek uitvoeren of het zo plannen dat het op regelmatige tijden uitgevoerd wordt. Rapporten kunnen bewaard worden in zowel PDF als CSV formaat.

In Bitdefender GravityZone Business Security spelen de meldingen een grote rol. Ze maken een live journaal van alles wat er zich in het systeem afspeelt. Dit kan variëren van malware detectie tot firewall gebeurtenissen en configuratie wijzigingen. Er zijn 15-20 types meldingen die kunnen worden geconfigureerd om in de console te verschijnen en/of via email te worden verzonden. Het enige nadeel hier, zoals ook in Avast Software Premium Business Security,  is dat de email niet kan worden gepersonaliseerd.

Via de management console, levert Bitdefender ook help van topkwaliteit. De meeste instellingen hebben een kleine grijze “i” ernaast. Als je met de muis over deze “i” gaat verschijnt er een zinnetje over de betreffende instelling. Indien dat niet voldoende is, kan een enkele klik de help mode inschakelen, met blauwe “+” symbolen over de pagina. Als je daar overheen gaat met je muis, wordt er nog meer hulp vertoond. Tot slot, als je op Help & Support (help en ondersteuning) klikt krijg je toegang tot een grote handleiding in PDF en ook links naar de klantenondersteuning en een link om via email een hulpverzoek in te dienen.

Installatie Bitdefender voor bedrijven

De anti phishing prestaties van Bitdefender waren uitstekend, de beste die we ooit hebben gemeten, 38 procent beter dan de ingebouwde bescherming van Chrome, 19 procent beter dan Internet Explorer en zelfs 52 procent beter dan Firefox.

De anti phishing bescherming van Bitdefender was beter dan die van F-Secure voor bedrijven, Avast Business en Panda, terwijl hij enigszins achterbleef op Kaspersky. Om de beveiliging van Bitdefender goed te beoordelen, vooral het vermogen van de actieve bescherming om legitieme applicaties te accepteren en niet te blokkeren, hebben we een twintigtal eigen hulpprogramma’s geïnstalleerd. Geen verrassingen hier, Bitdefender liet alle installaties toe en ook de uitvoer zonder fout positieven (false positives).

De firewall test hebben is gedaan via een aanval op de testsystemen met 30 exploits, die gegenereerd waren door de penetratie test tool van Core Impact Pro. Geen van de exploits heeft de veiligheid kunnen bedreigen. Bitdefender heeft actief de aanvallen gedetecteerd en geblokkeerd met een correcte identificatie van circa 40 procent. Dit komt overheen met de resultaten van andere producten die we op dezelfde manier hebben getest, zoals Kaspersky Small Office Security en Avast Software Premium Business Security.

Bitdefender voor bedrijven mogelijkheden

Onze beoordeling

We vinden Bitdefender, over het algemeen, een mooie, flexibele platform met veel functies en dat vinden ook de onafhankelijke testlaboratoria die het product hebben getest. Ze gaven Bitdefender de beste scores. Het product kreeg een volmaakte 18 punten in de driedelige test van AV-Test, omtrent bescherming, prestaties en gebruiksgemak. De waardering van AV-Comparatives was Advanced+ (geavanceerd+) de hoogste in alle vijf de tests die ze uitvoeren. Virus Bulletin kent Bitdefender regelmatig de VB100 certificering toe. Dennis Technology Labs, ICSA Labs en West Coast Labs hebben Bitdefender niet geëvalueerd.

Bitdefender GravityZone Business Security combineert zowel uitstekende anti malware als bescherming tegen anti phishing en tegen kwaadaardige URL’s met een zeer flexibele management console. Bitdefender is zeer goed om, in een oogopslag, de algehele situatie te tonen via zijn dashboard en de gedetailleerde meldingen.

Hoewel dit geen perfecte eindpunt bescherming gehoste oplossing is voor klein tot middelgrote bedrijven en hoewel hij, over het algemeen, net iets tekort komt vergeleken met de zakelijke Webroot Endpoint Protection, zijn het maatwerk en het rapportage vermogen van Bitdefender beter dan die van Panda Endpoint Protection. Die twee zijn dan weer beter dan F-Secure Protection service voor bedrijven.

Bitdefender GravityZone Business Security

Bekijk het product door op de onderstaande knop te klikken

Ga naar Bitdefender.nl > >