Virusscanner voor Mac

Veel Mac en Apple gebruikers zijn van mening, dat hun computer of iDevice geen last kan krijgen van malware of van virussen. Het is in zekere zin ook daadwerkelijk het geval. Het klopt echter niet helemaal. Hoewel er namelijk veel minder malware en virussen voorkomen, komen ze toch wel voor op de computers van Apple. Het is daarom wel belangrijk om ook een Mac virusscanner te gebruiken. Zeker nu er de laatste tijd veel ophef is over de veiligheidslekken in Java welke met de Flashbak malware meekomt. Het is belangrijk om hier wel wat tegen te doen.

apple dokter, antivirus mac

Een virus Mac is geen pretje. Malware mac is net zo min een pretje. Het is daarom slim om de strijd aan te gaan met de virussen en om een virus scanner Mac te gaan gebruiken. Een anti virus Mac zorgt voor een goede bestrijding van de malware en de virussen om zo een virusvrije computer te houden en te krijgen. Een virusscanner Mac kan zorgen voor een goede bescherming van je persoonlijke gegevens, je bestanden en nog belangrijker: een goed functionerende Mac Apple machine. Iets wat natuurlijk essentieel is om er goed en altijd gebruik van te kunnen maken.

Het is trouwens ook zo, dat er een keer malware op de Mac OS X kwam door een lek in de wat oudere versies van het Microsoft Office pakket. Het is dus goed oppassen om dit goed te voorkomen. Een virus voor Mac is dus zeker mogelijk. Het is daarnaast gelukkig ook goed te voorkomen met een virusscan voor Mac.

Een goed begin is om een virus scan Mac aan te schaffen of om deze gratis te installeren en om daarna regelmatig je Apple Mac te controleren op virussen en infecties. Ook anti spyware Mac gaan gebruiken en een malware scanner Mac is een goed begin.

Het is goed om hier gebruik van te maken. Kijk naar de mogelijkheden en kies voor de verschillende pakketten. Het helpt je om de beste bescherming te krijgen voor je Apple Mac. Waarschijnlijk heb je in 99 procent van de tijd nergens last van en zijn er geen infecties en ook geen malware of spyware aanvallen geweest. Het zorgt er echter voor dat je toestel voor meer dan 100 procent helemaal veilig is. Hierdoor is het mogelijk om nooit last te krijgen van een geïnfecteerde Apple Mac computer. Hierdoor krijg je een veilig en goed gevoel. Je weet dat je nooit last zult krijgen van een aanval vol met narigheid. Of dat opeens je Apple Mac het niet meer doet.

Randsomsoftware kan ook op de Apple Mac voorkomen. Hiermee zal dan je hele computer het niet meer doen, tot je geld hebt overgemaakt naar de maker van het programma. Het is pijnlijk om zo last te krijgen van narigheid op je computer. Een goede online virusscan Mac kan je helpen. Een anti spyware Mac programma is een tweede hulpbron. Daarna is het tijd om de beste antivirus voor Mac automatisch het werk te laten doen. Of de antivirus Mac nu gratis is of het de best virus scanner Mac is, maakt niet uit. Het belangrijkste is simpelweg om ervoor te zorgen dat je een goede virusscanner Mac krijgt welke in eerste instantie de grote gevaren allemaal buiten de deur weet te houden.

Welke soorten bedreigingen zijn er allemaal voor de  Mac?

Bij de Apple Mac komen er minder bedreigingen voor dan bij de Windows computers. Het is echter geen vrijwaring, dat er geen virussen of malware voor kunnen komen op de Apple Mac apparaten. Graag bespreken we met je welke internet dreigingen en bedreigingen er allemaal zijn voor de Apple Mac apparaten.

De worm is een computerprogramma welke zich snel vermenigvuldigt op het internet en op tal van andere computers. Het is een programma wat zelfstandig werkt en gebruik maakt van gaten in de beveiliging van een computer. Hierna zal de worm zich van computer naar computer gaan verspreiden.

Er zijn ook Trojaanse paarden op de Apple Mac machines. Ze zoeken niet naar een zwakke plek op je computer. Vaak worden ze door de gebruiker van de Mac gedownload en geïnstalleerd op de computer. Vaak zie je ze in screensavers, programma’s, filmpjes en plaatjes verstopt zitten. Ze lijken totaal geen bedreiging, maar wanneer ze geactiveerd zijn kunnen ze een serieuze schade aan de Apple Mac machines aanbrengen.

Ook de privacy van de gebruiker kan ernstig aangetast worden.
Ook is er veel verschillende spyware programmatuur en software in omgang voor de Apple Mac apparaten. Ze kunnen gegevens doorsturen van jouw computer naar een andere computer.

Dan zijn er nog de rootkit softwaretools welke door hackers gebruikt worden. Na toegang tot je computer te hebben gekregen kunnen ze zich diep in het besturingssysteem gaan nestelen. Het hele besturingssysteem wordt hierdoor instabiel.

Op de Apple Mac komt ook internetfraude in de vorm van Phishing voor. Het gebeurt ook hier dat mensen naar valse websites worden gelokt. Het lijkt alsof ze hierbij inloggen op de originele website, maar het is een erg goede kopie. Mensen laten nietsvermoedend hun inlognaam, wachtwoord en creditcardgegevens achter. Ook een kopie van een banksite wordt vaak gebruikt om zo achter je bankgegevens te komen. Het is geen pretje, als je slachtoffer bent geworden van een Phishing website.

URL-spoofing is ook een mooi woord. Het is bijna hetzelfde. Hierbij wordt de URL nagebootst van een bank bijvoorbeeld. Men denkt naar de site van de bank te gaan, maar men gaat naar de site van de oplichter.

Dan zijn er nog volop mailvirussen welke zich via een bijlage in de mail verspreiden. De computer wordt vaak helemaal besmet en zal vaak ook de mails doorzenden naar andere computers. Het kan zijn dat uw IP adres geblokkeerd wordt en dat u hierdoor niet meer naar het internet kunt gaan of dat uw mails niet meer overkomen.

Een keylogger is een programma wat bijhoudt welke toetsaanslagen u allemaal maakt en zelfs soms welke muisbewegingen u met uw muis maakt. Het kan alles onthouden.

Roqueware kan ook op de Apple Mac voorkomen. Het misleidt de gebruiker om geld te betalen om bedreigingen en waarschuwingen te verwijderen. Het is vaak een nep virus wat je gemakkelijk kunt verwijderen.

Het is een aardige lijst geworden met een beknopte uitleg. Het is niet bedoeld om je bang te maken, maar om je bewust te maken van de gevaren welke er zijn. Een virus scan Mac kan je helpen om je computer en je Apple Mac te beschermen tegen de virussen, malware en spyware welke ook jij op je toestel kunt krijgen.

Een aantal van de beste virusscanner voor Mac

Om je een handje in de goede richting te helpen hebben we hieronder een aantal van de betere Mac internet security pakketten opgesomd. Het is goed om te zien welke pakketten er allemaal zijn. Je kunt er sneller door zien of je Mac ook geïnfecteerd is en of er malware of spyware op de Apple Mac zit. Laten we ze stuk voor stuk met je doornemen. Je krijgt dan een goed beeld welke van de Mac OS X antivirus bij jou en jouw Apple toestel past. Als het goed is zie je al in dat een virusscan voor Mac van belang is.

De VirusBarrier Express

VirusBarrier Express logoVirusBarrier Express is gebaseerd op de technologie om vanzelf Trjojaanse paarden, virussen, malware en andere gevaren op te sporen en te elimineren. Je kunt zelf een snelle scan uit laten voeren of een volledige scan. Het is ook mogelijk om specifieke mappen te controleren op infecties. Je zou hierbij de mappen kunnen gebruiken waar je zaken download of waar al je email bestanden naartoe gaan. Je kunt ook je Apple Mac dagelijks, wekelijks of iedere maand automatisch laten controleren op infecties.

Ook is het mogelijk om vertrouwde bestanden (zoals een backup van al je gegevens) in een Time capsule te plaatsen en bij het scannen over te slaan. Het is ook gemakkelijk om een update te krijgen van de software. Je kunt dan altijd gebruik maken van de laatste malware definities. Er is een gratis versie van deze software voor de Mac en ook een betaalde versie van de Mac internet security.

De ClamXav virus check Mac

logo van clamxav antivirus solutionsDit is een gratis virusscanner voor de Mac OS X. Het maakt gebruik van gebruikt het ClamAV open source project en kan daardoor niet alleen op de Mac OS X infecties opsporen, maar ook op Windows apparaten. Je kunt heel snel specifieke mappen en bestanden gaan scannen op infecties, maar ook direct je complete Apple Mac machine. Er zijn volop opties om een goede scan uit te voeren en toe te passen. Je kunt de geïnfecteerde bestanden isoleren, in quarantaine plaatsen of verwijderen. Het is aan jou wat het gemakkelijkste en het beste is. Ook worden nieuwe bestanden altijd eerst gescand voordat je ze kunt gaan gebruiken.

De Dr. Web virus scan Mac

dr web ant virus logoDit Russisch bedrijf heeft het bekende Flashbak Trojan horse ontdekt. Ze hebben veel ervaring met de internet security Mac. Ze hebben al volop verschillende programma’s ontwikkeld voor de Apple Mac. Zo hebben ze firewalls ontwikkeld en ook verschillende anti-spam filters. Er is een light versie welke gratis is, maar er is ook een betaalde versie met veel meer functie. Denk hierbij aan de snelle virus definitie updates en andere extra’s.  Natuurlijk kun je de hele Mac snel en grondig gaan scannen of ervoor kiezen om specifieke mappen te scannen. Het is goed om hier gebruik van te maken! Je kunt de infecties dan veel beter beheersen en verwijderen.

Gratis antivirus apps voor Macintosh

Er zijn steeds meer Apple Mac machines op de markt gekomen de laatste jaren. Het segment en de markt met Apple machines is sterk aan het groeien. Het is niet vreemd dat de makers van malware, virussen en spyware dit ook niet is ontgaan.

Hierdoor is er steeds meer bescherming nodig tegen nieuwe virussen en malware. Het is mogelijk om te kiezen voor de best virus scanner Mac te kiezen waar je voor moet betalen. Je kunt ook kiezen voor de goede virusscanner Mac welke gratis is zo als Sophos. Het is goed om de mogelijkheden te bekijken om zo de beste versie te kiezen. Wanneer je natuurlijk tegen de investering aan hikt om je Mac Apple goed te beschermen tegen virussen is het slim om de gratis virusscanner voor Mac te kiezen.