Avira Pro antivirus

avira antivirus

 

 

wit

Besturingssystemen
applewindodws

 

Aantal installaties: 1+ 

 34,95

Prestaties
70%
Gebruikersinterface
70%
Systeembelasting
70%
Firewall
60%

Sommigen zeggen dat de beste dingen in het leven gratis zijn terwijl anderen beweren dat je alleen datgene krijgt waar je voor betaalt. Wie heeft gelijk? Het juiste antwoord zit waarschijnlijk ergens tussenin. Avira Antivirus heeft zo wel een gratis als betaalde versie en een gratis product is zeker beter dan geen antivirus hebben of op de beperkte ingebouwde bescherming van Windows te moeten vertrouwen. Toch geven de tests aan dat Avira Antivirus het niveau van de beste gratis of betaalde antivirus producten niet haalt.

Zodra het product geinstalleerd is, nodigt de installer je uit om Avira’s SafeSearch in te schakelen en Dropbox te installeren op het testsysteem. Het wijst ook op de beschikbaarheid van het gratis Android beveiligingsproduct van Avira. Een klik op het pictogram van het programma brengt een soort bedieningspaneel te voorschijn, met toegang tot de antivirus zelf evenals links naar Dropbox, de online Android antidiefstal console en Browser Safety (browser veiligheid); straks meer over Browser Safety.

De resultaten van de laboratoria tests

Avira doet niet mee aan de tests van ICSA Labs of West Coast Labs, maar krijgt goede cijfers van andere laboratoria. In de afgelopen 12 tests door Virus Bulletin, deed Avira negen keer mee en kreeg negen keer een VB100 certificering.

Het AV-Test Institute beoordeelt antivirus producten op bescherming, prestaties en gebruiksgemak, met een haalbare score van zes punten per categorie. In de meest recente test, behaalden Avira een perfecte 18 punten. Echter, in een afzonderlijke test specifiek gericht op hoe goed antivirus producten malware opruimen, scoorde Avira slecht, nauwelijks beter dan Microsoft Security Essentials.

De onderzoekers van AV-Comparatives voeren veel tests uit van antivirus producten en Avira scoorde vrij goed in de meeste. In de prestatie test, de  detectietest van bestanden en de realworld dynamische test, verdiende Avira Advanced+ (geavanceerd plus), de beste score. Zoals bij AV-Test, scoorde Avira niet zo goed in het verwijderen van malware sporen, maar toch goed  genoeg om Advanced (geavanceerd) te verdienen.

UI Avira

Redelijke malware blokkeer functie

Avira haalde vorig jaar een indrukwekkende score in de praktijkgerichte malware blokkeer test, met een detectie van 97 procent en 9.7 van de 10 mogelijke punten. Niet dit jaar.

Bij de opening van een map met de huidige collectie van malware monsters, 72 procent ervan werden meteen door Avira geëlimineerd. Goed, maar minder dan de 83 procent van Bitdefender Antivirus Plus 2015, F-Secure Anti-Virus 2015 en ThreatTrack Vipre Antivirus 2015.

Avira werd ook getest met handmatig gewijzigde versies van hetzelfde collectie van monsters. Voor elk bestand, werd de naam veranderd en nullen toegevoegd om de bestandsgrootte te wijzigen en een aantal niet uitvoerbare tekens werden getweaked. Avira miste drie van de getweaked bestanden, maar detecteerde twee anderen, ook getweaked, waarvan het eerder de originelen had gemist. Hoe het mogelijk was is niet uit te leggen.

De resterende monsters werden gelanceerd om te evalueren hoe goed Avira ze zou behandelen. Over het algemeen, detecteerde het 76 procent van de malware monsters en scoorde 7,4 punten, een behoorlijke daling ten opzichte van vorig jaar.

avira-antivirus-pro


 • Antivirus
 • Anti-ransomware
 • Real-time bescherming
 • Online beveiliging
 • Beveiligd thuisnetwerk

 34,95

avira-internet-security

Bevat Avira Antivirus Pro functies plus:

 • Snellere computer
 • Data privacy
 • Extra ruimte en geheugen
 • Langere batterijduur

44,95

avira-security-suite

Bevat voorgaande functies plus:

 • Beveiligde WiFi
 • Beveiligd verkeerd
 • Meerdere apparaten

 84,95

Goede blokker functie van schadelijke URL’s

In de praktijk, is het zeer waarschijnlijk dat je door schadelijke of verdachte websites wordt aangevallen met gloednieuwe malware  en dus hebben we ook deze mogelijkheid getest. Er is begonnen met de aanvoer van pas ontdekte kwaadaardige URL’s, geleverd door MRG-Effitas. Na het uitfilteren van de url’s zonder direct uitvoerbare kwaadaardige bestanden, probeerden we de resterenden om te zien wat de antivirus zou doen en of de antivirus iets zou doen.

Hoewel niet ouder dan vier uur, waren veel URL’s meteen dood. Er zijn 100 getest die geldig waren en keken vervolgens naar de cijfers. Avira blokkeerde geen kwaadaardige URL, maar het elimineerde 34 procent van de schadelijke gedownloade bestanden. In een aantal gevallen, deed het zo stil dat we in de logboeken moesten kijken of er iets gebeurd was.

Het bleek toen dat er iets over het hoofd was gezien voor wat betreft de functies van Avira. De Browser Safety plugin installeert namelijk in Chrome en Firefox, maar niet in Internet Explorer  terwijl IE standaard voor de tests word gebruikt. Nu met Chrome en Avira werd volledig de browser toegang tot heel wat gevaarlijke URL’s geblokkeerd, waardoor de score naar een kleine 60 procent steeg, dus ruim boven het huidige gemiddelde van 40 procent. Dat is goed, maar komt niet in de buurt van de 85 procent van McAfee AntiVirus Plus.

Matige antiphishing bescherming

Er was nu bekend dat Browser Safety niet compatibel is met Internet Explorer en  daarom is de antiphishing test aangepast voor Chrome (de eigen antiphishing bescherming van Chrome werd  natuurlijk uitgeschakeld). Toen werden de allerlaatste phishing URL’s verzameld, nog te jong om op geverifieerde fraudelijsten te zitten.

Avira blokkeerde enkele frauduleuze sites, maar niet veel. Zijn detectie bleef 65 procentpunten achter op Symantec Norton Security, 64 punten achter de ingebouwde bescherming van Chrome en 58 punten achter op Firefox. Het enige pluspunt van Avira was dat het IE versloeg met 17 procentpunten. Voor de bescherming tegen frauduleuze websites moet je dus niet teveel verwachten van Avira.

scan starten met avira

Extra functies

De Browser Safety functie blokkeert niet alleen frauduleuze en kwaadaardige websites, maar controleert ook elke site die je bezoekt. Het beoordeelt de site  en identificeert en blokkeert adverteerders, web analytics en andere componenten die je online activiteiten kunnen bijhouden. AVG AntiVirus Free biedt ook een soortgelijke functie.

Als default verandert Avira je zoekmachine en de startpagina naar Avira SafeSearch (veilig zoeken). Je kan natuurlijk doorschakelen naar je favoriete zoekmachine wanneer je wilt en SafeSearch zal nog altijd je zoekresultaten markeren met kleurgecodeerde veiligheidspictogrammen.

Er zijn geen andere extra functies. Door een klik op de Social Networks (sociale netwerken) koppeling wordt je uitgenodigd om de gratis SocialShield (sociale afscherming) applicatie van Avira te installeren om de social media activiteiten van je kinderen bij te houden. Wanneer je op Android Security klikt wordt je verbonden met de Avira’s gratis Android antivirus.

In het begin waren we verrast een firewall optie te zien. Bij nader onderzoek bleek echter dat Avira geen eigen firewall bescherming toepast. Zijn firewall configuratie instellingen bieden gewoon een andere interface om de ingebouwde Windows firewall te configureren.

Technische ondersteuning als zodanig wordt niet geleverd. In het geval je in de problemen komt, kun je een verbinding maken met de Avira gemeenschap en eventueel een expert inhuren om je probleem op te lossen. Dat is heel wat anders dan Panda Free Antivirus 2015, die een volledige technische ondersteuning biedt en, zonodig, ook “remote remediation” (herstel op afstand).

Onze beoordeling

Avira Antivirus is niet de duurste van het stel en heeft een redelijke score in de antivirus tests. Er zijn een aantal scanners die het een stuk beter doen dan Avira. Desondanks scoort Avira ver boven gemiddeld en is daarom een uitstekende keuze. Wil je top de the built dan kun je beter eens kijken naar Bitdefender.

”Avira

”Bekijk

”Ga