Avast Internet Security

intenet security solution van avast

 

 

wit

Besturingssystemen
androidapplewindodws

 

Aantal installaties: 1+ 

 49,99

Bescherming
75%
Mogelijkheden
100%
Stabiliteit
80%
Gebruikersgemak
100%

Typerend voor een veiligheidssuite is dat ze antivirus, firewall en antispam integreert, vaak aangevuld door extra functies zoals encryptie of ouderlijk toezicht. Avast Internet Security blijft bij het basisproduct en voegt gewoon de antispam en de firewall bescherming toe aan de functies van zijn zelfstandige antivirus. De firewall is degelijk, maar de spamfilter heeft geen indruk op ons gemaakt.

De prijs van Avast is aan de lage kant, € 49,99 per jaar of € 69,99 voor drie licenties. De prijs is verlaagd, het kostte vorig jaar € 59,99 voor een licentie en € 79,99 voor drie.

De antivirus tests van Avast security

Alle onafhankelijke testlaboratoria hebben Avast tussen de producten die ze testen. West Coast Labs en ICSA Labs hebben Avast de certificering gegeven voor virus detectie. Avast heeft deelgenomen aan 11 van de laatste 12 tests van Virus Bulletin en kreeg de VB100 certificatie in negen van deze tests. En Dennis Technology beoordeelde Avast met een AA certificatie, de tweede beste van vijf certificatie niveaus (AAA, AA, A, B en C).

In de driedelige evaluatie van de AV-Test Institute, kreeg Avast 16 van de 18 beschikbare punten. Avast scoorde ook Advanced+ (geavanceerd+, de top score) in drie van de vier tests van AV-Comparatives en Advanced (geavanceerd) in de vierde.

In de praktische malware blokkeertest heeft Avast 100 procent van de monsters herkent, de eerste keer dat dit gebeurt met deze collectie van malware monsters. Met zijn score van 9,3 punten, staat ie meteen op de eerste plaats, samen met Bitdefender Internet Security.

Webroot SecureAnywhere Internet Security Plus, scoorde ook 100 procent en behaalde een perfecte 10, maar dat was met onze vorige malware collectie.

In de kwaadaardige URL’s blokkeertest, leverde Avast een nette beschermingspercentage van 96 en dat is boven het huidige gemiddelde van 42 procent. De allerbeste score in deze test is 91 procent, behaald door McAfee Internet Security en Symantec Norton Security Premium.

Waar Avast ook goed deed is in de anti phishing test, die nieuwe URL’s gebruikt die als frauduleus worden gerapporteerd, maar nog niet zijn geverifieerd. Zijn detectie vermogen was maar een puntje lager dan die van Norton en gelijk aan die van Kaspersky Internet Security. In deze virusscanner test, deed alleen Bitdefender het beter dan Norton.

Avast internet security stat scherm

Overeen komende functies tussen de verschillende versies van de Avast software

Deze suite deelt een aantal functies met Avast Antivirus. Deze functies bevatten een boot-time scan (opstartscan), een bootable Rescue Disk (herstelschijf) en een schoonmaakscan voor de browser die eventuele malafide extensies aangeeft. De netwerkscan controleert alle apparaten in je netwerk en meldt configuratiefouten van de router en hoe je ze kan oplossen. Een schoonmaak scan vindt mogelijkheden om je systeem te optimaliseren, maar om de optimalisatie uit te voeren, moet je een aparte aankoop doen. En als je op Smart Scan klikt, worden alle scans uitgevoerd.

In alle Avast producten is een password manager geïntegreerd. Hij zorgt voor de basistaak van vastleggen en afspelen van referenties op beveiligde websites, maar mist de high-end functies van sommige toegewijde password managers.

De SafeZone browser, aanwezig in de betaalde, maar niet in de gratis versie, beschermt je financiële transacties tegen interferentie door andere processen.

Tijdens het testen, voorkwam hij dat een keylogger toetsaanslagen of schermafbeeldingen kon vastleggen, maar beschermde niet de inhoud van het klembord. Deze functie heeft een component, SafePrice (veilige prijs), die naar markt aanbiedingen zoekt wanneer hij detecteert dat je aan het online winkelen bent. Hij bevat ook een ad-block (advertentie blokkering) en een video download tool.

De Sandbox, ook alleen in de betaalde versie, laat je verdachte programma’s uitvoeren in een afgeschermde omgeving, zonder enige risico dus van schade aan je systeem en de Secure DNS (veilig dns) component zorgt dat malware geen vat kan krijgen op je verbinding met het Domain Name System, het DNS dus. Deze twee functie gaan misschien een beetje te ver voor de gemiddelde gebruiker.

avast pro antivirus


  • Antivirus
  • Anti-malware
  • Thuisnetwerk beveiliging
  • Browser Cleanup
  • Veilig Online bankieren

39,99

Avast internet security 2016

Bevat Pro Antivirus functies plus:

  • Hijacking bescherming
  • Stille firewall
  • Anti-spam software

49,99

Avast premier

Bevat Security functies plus:

  • Beveiligingsgaten auto dichten
  • Beschermt persoonlijke gegevens

69,99

Hoe gaat Avast om met email spam?

Naast wat je bij de zelfstandige antivirusprogramma krijgt, voegt Avast Internet Security nog antispam en firewall bescherming toe. De spamfilter markeert inkomende POP3 emails door de woorden SPAM of PHISHING aan hun headers toe te voegen. Als je Microsoft Outlook gebruikt, zullen de ongewenste berichten automatisch naar de ongewenste berichten map worden verplaatst. Gebruik je een andere email programma, dan zal je hiervoor email rules  moeten aanmaken.

Het is zeer aangenaam hoe eenvoudig de instellingen van de spamfilter zijn. Je kan kiezen uit een lage, gemiddelde of hoge gevoeligheid. Voor de test, hebben wij het op de gemiddelde gevoeligheid gelaten. Zoals bij veel spamfilters, kun je ook bij Avast een whitelist (witte of positieve lijst) definiëren van gebruikers die je altijd moeten kunnen bereiken en een blacklist (zwarte lijst) voor gebruikers die moeten worden geblokkeerd. In de meeste gevallen zal het niet nodig zijn om wijzigingen te brengen aan de andere instellingen.

Om te controleren of de spamfilter nauwkeurig werkt, zijn er duizenden mails gedownload van een echt account die veel spam en legitieme berichten door elkaar krijgt. Eerst zijn alle berichten weggegooid die ouder waren dan dertig dagen en daarna de inkomende post gesorteerd in legitieme persoonlijke berichten, legitieme nieuwsbrieven en de duidelijke spam. Berichte die niet bij deze categorieën pasten hebben we weggegooid. Hetzelfde deden we met de ongewenste email map en we gebruikten de aantallen om de nauwkeurigheid van Avast te berekenen.

Avast leverde geen goed resultaat en liet bijna 38 procent van de duidelijke spam achter in de inkomende post. Dat is een hoop reclame en veel berichten van viagra, bijvoorbeeld, om na te kijken. Bovendien verwijderde Avast 0,5 procent van de legitieme berichten, niet veel, maar een enkele legitieme bericht dat verwijderd wordt is al een slechte zaak.

Bitdefender en Trend Micro Internet Security, verwijderden slecht 0,1 procent van de legitieme email en misten respectievelijk 1,8 en 3,9 van de spam.

UI avast

Solide firewall

De firewall van Avast passeerde al de poortscan tests en andere web gebaseerde tests. Gezien dat de ingebouwde Windows firewall hetzelfde doet, is het resultaat van deze tests alleen van belang wanneer de firewall zou falen.

Standaard bepaalt de firewall automatisch hoe hij programma’s behandelt die om toegang tot het netwerk of tot internet vragen. Hij creëert een rule (regel) die de bevoegdheden vaststelt voor elk programma, maar je kan deze handelingen wijzigen. Als je Blokkeren kiest, krijgt elk programma zonder gedefinieerde rule, geen toegang. Toestaan kiezen is geen goed idee, omdat het eigenlijk het programma controle uitschakelt. Meer traditioneel, kun je Vragen in stellen en Avast zal je vragen hoe je elk nieuw programma moet behandelen. Deze opties kunnen apart worden geconfigureerd voor zowel publieke als privénetwerken.

Voor de test, is Avast ingesteld op Vragen, in het geval van onbekende programma’s, zijn er kleine hobby geschreven browser gelanceerd. Interessant genoeg, de popup vragen laten je meer doen dan gewoon de toegang blokkeren of toestaan. Het is ook mogelijk om de toegang tot vooraf bepaalde netwerken (vrienden genoemd) te beperken, vrienden laten verbinden, toegang geven tot internetverkeer of gewoon alle verbindingen toelaten. De standaard is een uitgaande internettoegang en dat is meestal goed genoeg voor de meeste gebruikers.

Vervolgens is de firewall getroffen met ongeveer 30 exploits, gegenereerd door de penetratie tool van Core Impact. Zoals het eruit ziet, blokkeert de firewall geen exploits op netwerkniveau. Een aantal van de exploit faalden met laden, maar er was niets daarover te vinden in de firewall logboek. Het antivirusprogramma wiste meer dan de helft van de uitvoerbare bestanden (executables) en dat is beter dan de meeste andere producten. Norton verwijderde alle exploits op netwerkniveau en is ook de grote winnaar in deze test.

Uit de tests blijk dat het malware schrijvers niet zal lukken om de firewall uit te schakelen via directe aanvallen. Het lukte niet om zijn twee processen te stoppen en zijn register instellingen waren beschermd tegen wijzigingen. Er is geprobeerden zijn twee Windows services stop te zetten en kregen een popup met de waarschuwing dat de bescherming op het punt stond te stoppen en de vraag of dat wel onze bedoeling was. De vereiste bevestiging van de gebruiker impliceert dat

het niet zal lukken om de service te stoppen via een kwaadaardig programma.

De firewall is fatsoenlijk en kan tegen aanvallen. Dat wil niet zeggen dat hij vergelijkbaar is met de krachtige firewall componenten van programma’s zoals Norton.

scan starten met avast

Geringe invloed op de systeemprestaties

De tijd dat veiligheidssuites grote impact hadden op de systeemprestaties zijn vrijwel voorbij. Dat zouden gebruikers niet meer pikken! Oh, er is altijd wel een beetje invloed, maar het varieert van klein tot zeer klein voor de meeste suites. Gebaseerd op onze praktische tests is de invloed van Avast zeer klein.

Antivirus scannen on access (bij toegang) betekent dat de antivirus de activiteit van bestanden in de gaten moet houden. Zo’n controle zou eenvoudige bestandsoperaties kunnen vertragen, maar dat is met Avast niet het geval. Een langdurig script om een grote verzameling bestanden te verplaatsen en kopiëren tussen verschillende schijven deed net zolang over (het gemiddelde uit 10 probeersols) met Avast in werking als zonder. Een ander script die dezelfde verzameling van bestanden comprimeert en decomprimeert deed maar 5 procent langer over met Avast actief.

Om de opstarttijd te meten, zijn er scripts gebruikt dat elke seconde het CPU gebruik controleert en stopt wanneer, voor 10 seconden achter elkaar, het CPU gebruik lager is dan 5 procent. Na aftrek van het begin van de startproces (zoals door Windows aangegeven) blijft de tijd over die nodig is om op te starten. Er is honderdkeer getest zonder de suite en honderdkeer met Avast die met het systeem mee startte en we zagen dat dit proces 12 procent langer duurde met Avast actief. Maar de meeste onder ons doen praktisch nooit meer dan een reboot per dag zo is dit geen punt om zorgen over te maken.

Onze beoordeling

Avast free Antivirus is de een favoriet voor wat betreft gratis antivirusprogramma’s. De betaalde versie (Avast pro antivirus) heeft een versterkte browser, een sandbox component en bescherming tegen het stelen van DNS gegevens. Avast Internet Security voegt daaraan toe een solide firewall en een spamfilter en heeft praktisch geen impact op de prestaties van het systeem. Hij kost minder dan de meeste suites en kan een goede keuze zijn als je het gemiddelde spamfilter niet echt nodig hebt.

De favoriete producten uit de security suites is Bitdefender Internet Security. Voor wat betreft een veelzijdige mega suite, is dat Bitdefender Total Security. En als je veel verschillende apparaten moet beschermen, kijk naar McAfee LiveSafe of Symantec Norton Security Premium, onze keuze voor cross platform bescherming. Ze kosten iets meer, maar zijn elke cent waard!

Avast Internet Security

Bekijk het product door op de onderstaande knop te klikken

Ga naar avast.nl > >