Webroot Secure Anywhere AntiVirus, licht voor jouw systeem zwaar voor alle Malware!

webroot virusscanners

 

 

wit

Besturingssystemen
applewindodws

 

Aantal installaties: 1+ 

 34,99

Algemene score
87%
Tom's Guide
71%
Geld terug garantie - 70 dagen
100%

Het bedrijf MRG-Effitas is in Engeland gevestigd. Het concentreert zich hoofdzakelijk op het testen van producten rondom de beveiliging van online bankieren. Vaak zie je ze met mooie rapporten komen en een 360 graden evaluatie. De evaluatie is een volledig malware spectrum en een meting van de tijd om het waar te nemen. In principe testen ze de nieuwste malware en of producten hier een bescherming tegen hebben. Het product kan drie keer rebooten met een tussenperiode van acht uur.

Een aantal andere grote namen zoals McAfee, Panda  en Symantec waren niet succesvol om een certificaat te krijgen. BitDefender en TrendMicro konden na een aantal reboots wel succesvol zijn.

De functies van de Webroot Secure Anywhere Virusscanner

Het beheer is niet moeilijk van dit antivirus programma. Je ziet direct een grote knop met scan my computer staan. De functie zorgt voor de juiste statistieken en laat ook zien, wanneer de laatste scan is uitgevoerd. Je kunt ook gemakkelijk de Real time shield functie inschakelen, de webshield en ook de fire wall functie. Het is goed om te zien welke mogelijkheden er allemaal zijn. Er zijn ook mogelijkheden om de instellingen aan te passen.

Als een programma verdacht is, maar niet nog als kwaadaardig wordt bestempeld, dan wordt het goed in de gaten gehouden. Alle internet activiteiten en netwerk activiteiten worden vastgelegd. Wanneer een programma schadelijk is dan wordt de webroot informatie gebruikt om alles terug te draaien, wat er mogelijk aan schade is ontstaan. Het is een sterk proces.

Ook is er een tools pagina waar analytische en andere informatieve functies gebruikt kunnen worden. Vooral de wat meer ervaren gebruikers zullen hier van kunnen genieten. De normale gebruiker zal er niet direct gebruik van maken. Ze zullen vaak ook wat support en ondersteuning nodig hebben. Het is echter allemaal wel mogelijk.

Malware kan veranderingen aanbrengen in het syteem. Een schoonmaakactie kan hierdoor problemen opleveren. Webroot heeft de juiste tools om de systeem default op de juiste manier te herstellen en ook om je wallpaper en screensaver goed te houden. Webroot maakt het mogelijk om je systeem snel te herstarten in de veilige modus. Ook is het mogelijk om de malware handmatig weg te halen. Het script van Webroot gebruiken is vaak de beste keuze.

Webroot Secure Anywhere AntiVirus Scherm

Log bestanden en rapporten!

Er is ook een aparte pagina waar de logbestanden komen en je de gegevens van alle scans kunt lezen. Je kunt zien welke bedreigingen er zijn gevonden in de logbestanden. Ook kun je direct een verdacht bestand zien.  De uitvoer geschiedenis log zal je niet veel informatie geven. De statistieken pagina is vaak echter erg interessant. Je kunt ook zien hoeveel CPU en schijfruimte gebruikt wordt door Webroot en hoe lang de gemiddelde scan duurt. Hierdoor kun je zien wat de belasting is op het complete systeem. Allemaal interessante informatie!

webroot-virusscanner


  • Antivirus
  • Firewall
  • Anti-ransomware
  • Anti-phishing
  • Snelle scans

34,99

webroot-internet-security-plus

Bevat Webroot Antivirus functies plus:

  • Beveiligt smartphones en tablets
  • Beschermt wachtwoorden en inlog
  • Tot 3 pc’s, macs of telefoons

 54,99

webroot-internet-security-complete

Bevat voorgaande functies plus:

  • Verwijdert alle online sporen
  • 25 gb online beveiligde opslag

 74,99

Bescherm je identiteit

Je kunt naar de pagina identiteitsbescherming gaan van Webroot. Hier kun je jouw prive gegevens beveiligen en veilig stellen op meerdere manieren. Hierdoor worden je gegevens beschermt wanneer het network of de browser aangevallen wordt. Je krijgt een goede bescherming tegen key loggers en ook tegen screen sraping. Ook kun je specifieke applicaties een extra bescherming geven.

Webroot helpt je gegevens te beschermen tegen de bad guys (and girls) door goed op te letten bij phishing sites die er op gericht zijn om je inloggegevens te achterhalen.

Webroot Scan bezig

Altijd en overal beschikbaar

Wanneer je voor het eerst op Mijn account klikt, zal je een proces doorlopen om de setup af te ronden. Er zijn hoge eisen voor het wachtwoord en ook moet er een veiligheidscode komen. Als je wilt inloggen op je controle paneel dan moet je iedere keer je mail en veiligheidscode intoetsen. Een extra bescherming tegen keylogging en andere narigheid.

Vervolgens kun je via vijf panelen toegang krijgen tot de pc veiligheid, de backup, de mobiele veiligheid, de wachtwoorden en de community.  Je kunt door op een van de knoppen te drukken meer informatie krijgen. Klik je op pc veiligheid dan krijg je een lijst van alle beschermde computers. Je kunt de laatste scan zien, de licentie, de geldigheid van de licentie en tal van andere informatie. Een tabblad kan de resultaten weergeven van de laatste scan en va mogelijke bedreigingen.

Ook is er een tabblad met commando’s. Je kunt dan een scan op afstand opstarten. Ook kun je jouw computer afsluiten en een herstart beginnen. Je computer op afstand blokkeren is ook mogelijk. Ook kun je de licentie koppelen aan een andere computer.

Webroot Mogelijkheden

De installatie van de Webroot antivirus

De installer voor de Webroot antivirus is ongeveer 750 kilobyte groot. Het is dus een zeer klein programma in dagen en tijden waarin we het alleen nog maar over gigabytes hebben. De installatie neemt niet meer dan een megabyte aan ruimte in beslag en kan in een paar minuten uitgevoerd worden. Je kunt tijdens de installatie alles naar wens configureren. Hierna zal de eerste scan uitgevoerd worden. Iedere volgende scan zal steeds sneller gaan.

Het Webroot antivirus programma is zo klein, omdat er geen plaatselijke malware signatures en data bewaart wordt. Het is een programma wat hier geen gebruik van maakt. Wel maakt het gebruik van een database welke in de clou dit. Hierdoor is het mogelijk om snel schadelijke malware te herkennen. Ook zit er een heuristische detectie op het systeem.

Webroot heeft een drietal pakketten. Het eerste is de Antivirus, dan is er de Internet security plus en vervolgens nog de internet security complete. Ze zijn allemaal geschikt voor de Apple Mac en ook voor Windows . De laatste twee pakketten zijn ook geschikt voor iOS en Android.
Hoe uitgebreider het pakket is, hoe hoger de kosten zijn natuurlijk!

Onze beoordeling

Webroot AntiVirus

Bekijk het product door op de onderstaande knop te klikken

Ga naar webroot.com > >