Trend Micro Mobile Security

ternd micro mobile security

Besturingssystemen 

androidapple

Aantal installaties: 1+

 Gratis


Detectie van schadelijke apps
99%
PCMAG.com
75%
Beschermt je apparaat
100%

Trend Micro Mobile Security is een veiligheidsapplicatie voor Android telefoons en tablets en biedt een solide antivirus bescherming. Op gebied van computerbeveiliging is Trend Micro ongetwijfeld een gevestigde naam en is daarom teleurstellend dat zijn applicatie voor Android telefoons en tablets tekortschiet. Maar laten we met de positieve punten beginnen.

In de allerlaatste test van AV-Test, heeft dit product een record gezet door 100 procent van de bekende kwaadaardige applicaties te herkennen en dat moeten we beslist toejuichen. Trend Micro was ook de enige, door ons geteste applicatie, die de toegang van onze browser blokkeerde naar websites waarvan wij de link hadden ontvangen via phishing email die zich in onze Gmail spam map had verzameld.

Geen proactief (vooraf) scannen en blokkering dus van het testvirus die we hadden gedownload, maar toen we een volledige scan van het apparaat deden werd het gevaar meteen herkend en in quarantaine geplaatst. Maar hij deed dit pas toen we, in de instellingen, de optie hebben ingeschakeld om bestanden te scannen. In feite is de scan standaard ingesteld om alleen malafide applicaties te detecteren. Trend Micro geeft een duidelijke melding elke keer dat hij een app of een bestand scant en dat is geruststellend. Toch stapelen deze alerts zich op en vervuilen, met de tijd, het Android notificatie paneel.

Vergeleken met die van concurrenten zoals Avast, zijn de anti-diefstal functies magertjes en kunnen alleen worden geactiveerd via een web portaal. Er is geen SMS controle mogelijk, zoals in veel van andere soortgelijke producten. Je hebt maar vier opties: ontdek, vergrendel, scream (schreeuwalarm) en wis. Onze apparaat bevond zich binnenshuis en was voorzien van wifi en 3G en de vergrendelfunctie werkte goed zonder dat het alarm afging, wat wij verstandig vinden. Toch, wanneer je een misplaatste apparaat wilt vinden door gebruik te maken van het schreeuwalarm, laat hij maar een korte ringtone afgaan die moeilijk te horen is, zelfs als je in de kamer ernaast zit.

Wissen maakt het mogelijk om alleen de persoonsgegevens te wissen of het apparaat volledig te resetten naar de fabrieksinstellingen. Onze voorkeur gaat uit naar de tweede mogelijkheid, die trouwens, over de 3G verbinding, vrijwel onmiddellijk werd voltooid.

Mogelijkheden Trend Micro Mobile

Het ouderlijk toezicht

We geven Trend Micro extra punten omdat hij ouderlijk toezicht biedt in zijn mobiele applicatie, helaas belachelijk makkelijk te omzeilen. Het was namelijk voldoende om met Chrome in Incognito modus (met verborgen identiteit) te browsen, om het ouderlijk toezicht te passeren en onbelemmerde toegang te krijgen tot pornosites, Facebook en alle andere sites die normaal gesproken worden geblokkeerd in de instellingen van ouderlijk toezicht. Het is dus net of je de functie niet hebt.

Bellen en sms’en kan worden geblokkeerd door middel van een blacklist of whitelist (waar je slechts bepaalde contacten doorlaat). Voor de de behandeling van ongewenste gesprekken heb je verschillende opties, zoals deze gesprekken naar de voicemail verwijzen of het toestel stilleggen en dat is een goede zaak. Toch, wanneer je een oproep krijgt van een nummer op de zwarte lijst, hoor je een gezoem en het toestel licht kort op voordat de oproep wordt onderschept. Dit is vervelend vooral wanneer de blokkering bedoeld is om irritante verkoopgesprekken te vermijden.

Twee aparte applicaties zorgen voor een backup van de gegevens, maar je hebt niet meer dan 50 MB cloud opslag ter beschikking. Je bent ongetwijfeld beter af, als je backup diensten gebruikt zoals die van Google+ of de bij Android ingebouwde mogelijkheid, die een veel grotere capaciteit bieden.

Onze beoordeling

Trend Micro Mobile Security is een solide antivirus en beschermt tegen malafide applicaties. Helaas zijn de extra functies minder goed dan je zou verwachten. De anti-diefstal functies zijn beperkt en zwak en het ouderlijk toezicht is schandalig simpel om te ontwijken.

Trend Micro Mobile Security

Bekijk het product door op de onderstaande knop te klikken

Ga naar Trendmicro.nl > >