Norton Security

Norton Security

 

 

wit

Besturingssystemen
androidapplewindodws

 

Aantal installaties: 1+ 

 29,99

Beveiliging
100%
Gebruikersgemak
80%
Functies
80%
Systeembelasting
70%

Het is tegenwoordig van groot belang om een goed antivirus programma op de computer te hebben. Het is de basis van het gebruik van een computer vandaag de dag. Norton Security heeft een mooie interface en weet als geen ander virussen buiten jouw computer te houden. Ook zijn er tal van extra functies waar je gebruik van kunt maken, zoals de functies voor veiligheid en privacy.

Norton heeft ook een compleet nieuwe productlijn. Eerst waren er slechts een drietal producten waar je uit kon kiezen. Nu zijn er veel meer producten en ook in verschillende prijsklassen. Het zorgt ervoor dat de computers goed beschermd zijn van een basis bescherming tot de geavanceerde suite. Tenminste zo was het eens! Nu is er een pakket: de Norton Security. In het kort doet de Norton Security het volgende:

 • Het zorgt voor een bescherming voor al jouw apparaten!
 • Het is een met prijzen bekroonde virusscanner
 • Er is een url en download adviseur
 • Het beschermd jouw privacy op alle jouw apparaten
 • Het lokaliseert verloren en ook gestolen tablets en smartphones
 • Er zijn ook extra functies tegen een bijbetaling
 • Zo is er een mogelijkheid om automatisch back-ups te laten maken tot 25 gigabyte van alle foto’s, films en bestanden op je computer.
 • De virusscanner kan gebruikt worden op Windows, Apple Mac en ook op Android toestellen.

De veiligheidsprestaties

Een van de belangrijke onderdelen van het antivirus programma is het detecteren van malware. Door het bedrijf AV-test is dit onafhankelijk beoordeeld. Het is een Duits bedrijf wat hierin is gespecialiseerd en meerdere antivirus programma’s beoordeeld hierop.

Uit de test is gebleken dat maar liefst alle malware samples gevonden werden. Het branche gemiddelde is 98 procent. Ze doen het dus erg goed. De Zeroday Malware (een volgende generatie van malware) werd ook volledig gevonden met een 100 procent score. Hier is het markt gemiddelde in de branche 96 procent. Norton weet hier dus goed te scoren.

Norton valt mede hierdoor in de top van de virusscanners wereldwijd.

Norton Security Scherm

De setup en de interface van de Norton Security

Om het internet beveiliging pakket te installeren moet je eerst naar de site van Norton om daar een activeringscode te gebruiken om daarna de software te downloaden. Hierna start het installatieproces. Als dit klaar is dan kun je het systeem herstarten. Al met al zal je er ongeveer tien minuten mee bezig zijn.

De gebruiker interface is een witte rechthoek met een aantal groene accenten welke geel worden als je het moet updaten. Als het rood is, dan is er een ernstige bedreiging waargenomen.

Er zijn een viertal hoofdvensters welke de groepen afbakenen. Zo is er een groep veiligheid, identiteit, prestaties en overige instellingen. Als je op de groepen klikt dan zie je meer knoppen en iconen. Het ziet er erg mooi uit. Het past allemaal in de stijl van Norton.

Oder de live update functie kun je de knop beveiliging weer vinden. Hier worden alle updates beheerd. Ook kun je alle resultaten van de malware scans zien, de gebruikers logins en de wifi verbindingen. De geavanceerde knop laat ook de status zien van de firewall, de identiteit en de antivirus.

Het geheel ziet er goed, schoon en ook mooi uit. Het is daarnaast gemakkelijk te gebruiken. De functies worden ook snel en goed uitgelegd in eenvoudige taal.

norton security


 • Antivirus
 • Anti-malware
 • Nr. 1 consumentenbeveiligingssoftware
 • 100% Protection Promise
 • Veilig Online bankieren

 29,99

norton-security-deluxe

Bevat Norton Security Standaard functies plus:

 • Meerdere PC’s, MAC’s en Smartphones
 • Beveiligen via Webportal

49,99

norton-security-premium

Bevat Standaard en Deluxe functies plus:

 • Kinderen veilig online
 • Automatische Back-Ups
 • 25 gb veilige cloudopslag

 59,99

De bescherming!

Natuurlijk is het belangrijkste, dat je ook een goede bescherming krijgt met het Norton Security 2015 pakket. Het is belangrijk om de malware te herkennen, te verwijderen en op ook andere bedreigingen buiten de deur te houden. Aangezien de database van bekende malware in de cloud gehost wordt, is het niet nodig om deze steeds te downloaden. Norton security helpt ook om malware verdacht gedrag te identificeren.

Standaard wordt er wekelijks gescand naar bedreigingen door het Norton Security 2015 pakket. Hierdoor is er een goede beveiliging. De interface maakt het mogelijk om dit ook gemakkelijk aan te passen.

Een aantal extra’s

Er is nog meer! De veiligheid is onderverdeeld in meerdere delen. Het gaat om het uitvoeren van scans, de live update, kwaadaardige links en ook een power eraser om op je harde schijf te zoeken naar adware of browser hijackers welke bij een normale scan niet direct naar voren komen.

Een andere scan is de Norton Insight waarmee je vertrouwde bestanden bij een scan kunt overslaan. Ook zoekt het naar manieren om de prestaties te verbeteren van je computer.

Ook is er een beveiliging om phishing tegen te gaan en is er een Norton Toolbar om website veiligheidsindicaties af te geven.

De hoofd interface heeft dus vier knoppen om je te helpen. De optimize disk maakt het mogelijk om je harde schijf op te ruimen. De startup manager kan programma’s toevoegen en verwijderen in de opstartmap om de opstart tijd te verbeteren.  Ook zitten er opties op voor familie, identity safe, een beheerders sectie en een backup.

Norton Ouderlijk Toezicht

Het ouderlijk toezicht

Met de ouderlijk toezicht functie is het mogelijk om de apparaten van uw kind of kinderen in de gaten te houden. Het moet wel op iedere browser afzonderlijk geïnstalleerd worden. Het maakt het mogelijk om de browser geschiedenis te bekijken, de zoekgeschiedenis en ook hoe Facebook gebruikt wordt. Daarnaast is er een maximum in te stellen aan het gebruik van internet.

Het is tegen een extra bijdrage aan te vullen met de Norton Family Premier ouderlijk toezicht opties. Je kunt dan de tekstberichten lezen met een Android toestel, lokalisatie doen (en dus weten waar ze zijn) en ook een lijst van de apps zien welke geïnstalleerd zijn op het toestel. Ook het Youtube en Hulu gedrag is te zien op de pc.

Onze beoordeling

Het is een zeer sterke anti virus scanner met tal van extra functies en mogelijkheden. Het heeft een elegante interface welke gemakkelijk te bedienen is. De verschillende scans maken het mogelijk om snel malware en andere virussen en spyware te ontdekken. De Identity Safe wordt volop gewaardeerd door de gebruikers.

De Norton Security zorgt voor een pijnloze bescherming en voor een eerlijke prijs. Het biedt volop waarde voor een gezin met meer dan drie apparaten op verschillende platformen.

”Norton

”Bekijk

”Ga