Norton Mobile Security

Besturingssystemen

appleandroid

Aantal installaties: Onbeperkt

 29,99 p.j.

Bekroonde bescherming app
100%
PCMAG.com
70%
Google Play Store
90%

Norton Mobile Security  biedt een breed assortiment van tools voor de veiligheid en het beheer van je smartphone, allemaal zonder extra kosten. Redelijke functies voor wat betreft de gratis versie, maar de Premium versie rechtvaardigt niet de hoge jaarlijkse vergoeding. Lees deze recensie over Norton Mobile Security  om meer hierover te weten.

Op het gebied van beveiliging is Norton een van de grootste namen en het zal niemand verbazen dat ze goed weten wat te doen als het gaat om de herkenning van applicaties die geladen zijn met malware. Zijn perfecte score van 100 procent, behaald in het testlaboratorium van AV-Test, bewijst het. Als je eenmaal de software hebt geïnstalleerd, zal je je misschien afvragen of Norton werkelijk alle nieuwe applicaties scant, omdat je geen zichtbare meldingen te zien krijgt, maar je moet eerst de meldingen inschakelen via de applicatie instellingen.

Norton scant ook je webbrowser naar verdachte activiteiten, hoewel wat we ook probeerden het lukte ons niet de alarmbel te doen rinkelen. We hebben een testvirus gedownload, op links geklikt in phishing email en ook op alle types van dubieuze advertenties geklikt die op websites verschijnen waar bestanden worden uitgedeeld, maar we hebben nooit enige reactie van Norton kunnen zien, in tegenstelling tot andere software die hier wordt getest.

Norton Anti-Diefstal

Norton biedt niet zoveel anti-diefstal functies als Avast en heeft enkele verontrustende gaten in de aanwezige functies. De wis het apparaat functie die, zoals alle Premium functies van Norton, via SMS (short message service) kan worden geactiveerd of via de web console, is hopeloos ineffectief. Er wordt geen reset gedaan naar fabrieksinstellingen, er worden alleen contacten, bestanden en andere persoonlijke gegevens gewist. En Norton liet onze Gmail account toegankelijk op het apparaat en ook al onze apps en de toegang tot de Play Store, waarbij potentiële dieven met gemak hun gang zouden kunnen gaan.

Het apparaat vergrendelen gaat beter. De vergrendelfunctie zet geen audioalarm af, een verstandige aanpak denken wij omdat een alarm kan de aandacht trekken en maakt het waarschijnlijker dat een voorbijganger het toestel gaat oppikken en iets mee probeert. Je kan ook een aangepast bericht typen op het beeldscherm, misschien met een mooi gebaar, zoals een beloning voor de eerlijke vinder die het toestel zal terugbrengen.

mogelijkheden van norton mobile security

Tijdens onze tests, bleek de locatie traceer functie een beetje eigenzinnig. Met de wifi aan, gaf hij als locatie die van onze buurman en dat zou je nog wel kunnen accepteren, maar in 3G gaf hij, voor de telefoon, een locatie 500 meter en drie straten verderop en daar heb je weinig aan. Toen we de Sneak Peak (stiekem kijkje) functie probeerden via de camera van onze smartphone, kregen we een bericht dat deze functie in ons land niet beschikbaar is “due to privacy laws” (vanwege privacywetgeving). Toch, toen we de telefoon vergrendelden, nam hij automatisch enkele foto’s en dat is tegenstrijdig

Vergeleken met Avast is ook de oproepblokkering een beetje primitief. Je kan kiezen de oproepen van een bepaald contact te blokkeren, of de sms berichten of beide. Je kan niets plannen en je kan geen oproepen naar voicemail verwijzen in het weekend. De backup functie is ook een beetje simpel. Het enige waarvan je een backup kunt maken zijn de contacten op je telefoon, iets dat reeds ingebouwd is in het Android besturingssysteem. medium;”>Veel veiligheidstools en handige tools om het apparaat te beheren, allemaal zonder extra kosten. We zouden graag een meer proactieve antivirus willen zien en sterkere anti-diefstal tools, maar klagen is moeilijker als het product gratis is.

Onze beoordeling

Norton mobile security is gevuld met geweldige opties vooral de back-up van je contacten en het lokaliseren van je telefoon als die wordt gestolen.  De versie van Android is wat uitgebreider dan de versie voor iOS.

Norton Mobile security beschermt je tegen kwaadaardige websites en slechte apps. Desondanks moet je zelf ook goed na denken welke apps en site je gebruikt. In tegen stelling tot andere security apps heeft Norton mobile security geen impact op de snelheid van je device en internet verbinding.

Dit in combinatie met een zeer nauwkeurige en solide malware scanner die eenvoudig te bedienen is is Norton Mobile Security een uitstekende keuze.

Norton Mobile Security

Bekijk het product door op de onderstaande knop te klikken

Ga naar norton.nl > >