Kaspersky Internet Security voor Android

Besturingssystemen 

android

Aantal installaties: 1+

 13,99

Kwaadaardige applicaties geblokkeerd
100%
PCMAG.com
80%
Google Play Store
90%

Kaspersky Internet Security is een handig antivirus softwarepakket dat een degelijke bescherming biedt voor Android smartphones en tablets. Recentelijk heeft Kaspersky zijn veiligheidsproducten voor Android smartphones en tablets samengevoegd en dat is zeker een goede zaak. De grote schilden die vol lopen om virusscan percentages en updates aan te geven, zijn ongeveer net zo gebruikersvriendelijk als de applicatie zelf, maar het antivirus van Kaspersky kan, in andere opzichten, het leven van de gebruiker iets moeilijker maken dan nodig is.

De vluchtige melding, bijvoorbeeld, die Kaspersky toont om je te vertellen dat een virusscan voltooid is nadat je een nieuwe app hebt geïnstalleerd, verdwijnt iets te snel. Met onze smartphone, de Motorola Moto G, was de melding meteen uit het scherm verdwenen waardoor het ons onduidelijk werd of Kaspersky een probleem had gevonden of niet.

Gelukkig, gezien de 100 procent kans op succes in het opsporen van met malware beladen applicaties, die Kaspersky heeft behaald in recente tests van de AV-Test labs, kun je vrij zeker zijn dat dit product de bekende rotte appels ongetwijfeld zal verwijderen.

De kosten

Standaard, alles wat Kaspersky zal doen is kwaadaardige applicaties in de gaten houden. Als je bestanden wilt scannen en browserbescherming wenst, zal je moeten betalen en, vreemd genoeg, de optie Extended Protection (uitgebreide bescherming) inschakelen in de instellingen. Na de optie ingeschakeld te hebben, werden we blij verrast met een gillende waarschuwingsgeluid toen we via onze browser een testvirus gingen downloaden. Het bestand werd wel onmiddellijk in quarantaine geplaatst. Maar nogmaals, de melding was snel weer verdwenen en we moesten diepgraven in het menu om enig bewijs te vinden van het bestand dat in quarantaine was gezet.

Vergeleken met die van Avast, zijn de antidiefstal functies van Kaspersky rudimentair, maar ze werken goed. Je kan op afstand commando’s sturen zowel als sms of via de zeer goed ontworpen web console. De lock and locate (vergrendel en lokaliseer) functie stelde de positie vast van onze “vermiste” telefoon zowel via wifi als 3G. De optie om een gepersonaliseerd bericht te laten verschijnen op het lock screen (slot scherm) is een bonus voor wie instructies wilt geven aan mogelijke voorbijgangers voor het terugbrengen van de verloren telefoon.

mogelijkheden van avast mobile security app

Je gestolen telefoon terug vinden

Ook de optie om stiekem foto’s te schieten via te telefooncamera werkt verbazend goed en levert vijf scherpe kiekjes die goed zullen identificeren degene die de telefoon in handen heeft. Voor wat betreft het wissen van gegevens, kun je alle persoonlijke gegevens wissen of gewoon de telefoon resetten naar de fabrieksinstellingen, een stapje verder dan wat Norton biedt. Het alarm was de enige antidiefstal tegenvaller, vanwege het korte, een beetje gedempt zoemgeluid dat, volgens ons, zeker niet zal helpen de telefoon snel te vinden als deze achter de bank of onder een bed is gevallen.

De opties om oproepen te blokkeren zijn eenvoudig. Je kan berichten en teksten van geselecteerde bellers blokkeren, maar geen planning maken en geen logs bekijken van de geblokkeerde gesprekken. De Privacy Protection (privacybescherming) functie laat je bepaalde contacten in je adresboek verbergen waardoor de details alleen te zien zijn via de invoer van een PIN code. Toch is de instelling relatief onhandig en we vinden het voordeel van deze functie een beetje beperkt.

Onze beoordeling

Kaspersky Internet Security is een strak uitgevoerd antivirus pakket die een degelijk proactieve bescherming levert.

Zijn aantrekkingskracht wordt een beetje verminderd door een paar gebreken in het gebruiksgemak en omdat de antidiefstal tools en de extra’s beperkt zijn, maar dat is begrijpelijk gezien de zeer redelijke abonnementsprijs.

Kaspersky Internet Security voor Android

Bekijk het product door op de onderstaande knop te klikken

Ga naar Kaspersky.nl > >