G-data Total Security

G Data Total Security

 

 

wit

Besturingssystemen
androidapplewindodws

 

Aantal installaties: 1+ 

 49,95

Gebruikersgemak
70%
Mogelijkheden
70%
Stabiliteit
70%
Betrouwbaarheid
70%

G Data Total Security meest uitgebreide antivirussoftwarepakket


G Data Total Security is een erg uitgebreid en volledig antivirussoftwarepakket. Er kan zelfs gezegd worden dat G Data één van de meest volledige pakketten bevat in tegenstellen tot de concurrenten. G Data heeft nu nog meer beveiligingsfuncties toegevoegd aan haar al complete pakket zoals de mogelijkheid om een back-up te maken van je bestanden en harde schijf. Daarnaast biedt G data diverse beveiliging scans die gericht zijn op de bescherming, veiligheid en prestaties van je computer.

 

Review G Data Total Security, beste getest door Consumenten Bond
Alle functies in het beveiligingspakket van G Data zijn getest door AV- test en de Consumentenbond. De Consumentenbond markeerde G Data Total Security als beste getest. Het AV-test instituut kende G Data 15,5 punten toe van de totale 18 punten. Dit is uiteraard een erg nette score. G data kreeg de volgende verdeling van de punten:

– Bescherming: 5 punten
– Gebruikersgemak: 6 punten
– Prestaties: 4,5 punten

 

Concurrenten van G Data die beter scoorden waren Bitdefender Total Security en Kaspersky Internet Security. Zij ontvingen beide 17,5 punten van de 18 punten.

G Data op je scherm
G Data heeft een rood-wit hoofdscherm. Het nieuwe uitgebreide programma heeft negen functies in tegenstelling tot het basisprogramma dat er maar vijf bevat. Aan de bovenkant van het scherm worden deze negen functies als iconen weergegeven die je allemaal brengen naar de bijbehorende pagina met informatie en actie-elementen.

Uitstekende Firewall en ouderlijk toezicht met G Data
De firewall van G Data is zeer effectief. Hij werkt standaard op de automatische piloot en houdt constant mogelijk schadelijke bestanden of programma’s tegen. De firewall van G data is zo effectief dat het mogelijk ook betrouwbare software blokkeert. Je kunt de instellingen van de firewall dan wijzigen zodat je zelf bepaalt welke programma’s toegang hebben tot het internet en welke niet.

G data heeft een goede ouderlijk toezicht functie. Op basis van sleutelwoorden blokkeert G data de toegang tot ongeschikte websites. Via het tijdsplanningssysteem kun je instellen op welke tijden het internet gebruikt mag worden door je kinderen.

Resultaten G Data

Back-up systeem van G data
Het back-up systeem van G data omvat de volgende functies:

1. Back-up maken van bestanden en mappen die je zelf selecteert.
2. Volledige back-up van je harde schijven en partities.
3. Opstart CD aanmaken die je harde schijf vanaf een back-up kan herstellen wanneer je systeem niet start.

 

De eerste stap is aangeven van welke bestanden en mappen je een back-up wilt maken. Hierna kun je ervoor kiezen om een volledige back-up van je harde schijf te maken. Dit kan wel wat tijd kosten, maar als je het af en toe doet zal je er ontzettend blij mee zijn op het moment dat er iets mis gaat.

Opslagruimte van G data
G data zelf biedt 1 gigabyte opslagruimte op een ftp-server. Dit kan te weinig zijn als je bijvoorbeeld een back-up van je gehele harde schijf wilt maken. Om die reden biedt G data ook opslagruimte aan in Dropbox of Google Drive. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je bestanden op te slaan op een externe harde schijf, lokale schijf, netwerkschijf of optische media.

Opties maken van back-up
De standaard instelling is dat je handmatig een back-up kunt maken op het moment dat je dit nodig vindt. Je kunt deze instelling aanpassen en back-ups dagelijks, wekelijks of maandelijks inplannen in het systeem.

G data back-up in vergelijking met concurrenten
G data biedt een uitgebreide back-up functie, maar heeft wel een paar nadelen in vergelijking met concurrenten. Zo biedt G data niet de geavanceerde optie om bestanden te synchroniseren of sharen (delen) wat het programma Webroot wel biedt.
In vergelijking met Norton is het back-up systeem van G data minder eenvoudig en toegankelijk. Norton maakt een back-up van al je bestanden (waaronder muziek en foto’s) en internet favorieten zonder dat je hier iets voor hoeft te doen. Tevens worden al deze bestanden direct opgeslagen in een veilige online opslagruimte.

gdata-antivirus


 • Antivirus
 • Anti-malware
 • Beveiliging Emails
 • BankGuard
 • Anti-Ransomware
 • PremiumSupport

 29,95

gdata-internetsecurity

Bevat Antivirus functies plus:

 • Firewall tegen hackers
 • Antispam
 • Bescherming voor kinderen
 • Beveiligde back-ups

 39,95

total security gdata

Bevat voorgaande functies plus:

 • Password manager
 • Browser Cleaner
 • Sterke encryptie voor bestanden
 • Toegangscontrole voor USB-sticks en HD’s

 49,95

Uitgebreide systeem optimalisatie functie
Het uitgebreide optimalisatie functie pakt problemen aan op drie gebieden:

1. Beveiliging
2. Prestaties
3. Gegevensbescherming.

Je kunt zelf instellen wanneer het systeem een zogeheten tune-up scan uitvoert op deze drie gebieden. Je kunt kiezen voor een dagelijks, wekelijks of maandelijkse scan.

Beveiligingsscans

De beveiligingstune-up scant diverse systeeminstellingen om te controleren op maximale veiligheid. De scan controleert op:

– ontbrekende Windows updates;
– bescherming van accountgegevens (User Account Protection);
– gebruik van Java in browsers.

Meestal kiezen mensen voor deze volledige scan, maar je kunt een minder uitgebreide scan laten uitvoeren. Dit kun jezelf wijzigen door vinkjes weg te halen bij controles die niet uitgevoerd hoeven te worden.

Prestatiescan
De prestatietune-up werkt nutteloze bestanden en registerdata weg. Andere functies:

– leegmaken van de prullenbak;
– wissen van tijdelijke bestanden;
– verwijderen van bestanden uit cachegeheugen;
– verwijderen van miniatuur afbeeldingen uit Picasa;
– defragmenteren van schijven;
– versnellen van toegang tot harde schijf door het tweaken van instellingen

Het programma tast met deze functies niet je harde schijf aan.

Beschermingsscan
De beschermingsscan richt zich voornamelijk op het beschermen van je gegevens. Dit is vooral belangrijk als je computer met anderen worden gedeeld zoals bijvoorbeeld je kinderen of collega’s. G data kan je gebruikerssporen wissen zoals:

– browsergeschiedenis;
– recent gebruikte bestanden;
– zoekgeschiedenis.

 

G Data presenteert eerst een overzicht van voorgestelde wijzingen voordat het programma bepaalde taken verricht. Je kunt deze wijzigingen altijd uitschakelen. Tevens kun je na een tune-up scan altijd bekijken wat G data heeft gewijzigd of verwijderd, mochten er belangrijke bestanden verwijderd zijn dan kun je dit ongedaan maken. Het tune-up systeem van G Data is één van de meest complete systemen die er bestaan.

Apparaatcontrole G Data

Bescherming van gevoelige bestanden met encryptie

De meest gevoelige bestanden kun je in een kluis opslaan. Als deze kluis op slot zit kan niemand toegang krijgen tot de inhoud. De kluis kun je heel eenvoudig aanmaken. Dit doe je door een locatie aan te geven op je schijf. Daarna geef je de grootte aan van de schijf. Dit kun je doen met een schuifregelaar of je selecteert een bepaalt media type. Hoewel er meerdere aanbieders een kluis in hun pakket hebben, heeft G data een uitgebreidere versie. Je kunt namelijk voor elke kluis meerdere gebruikers toegang geven. Je kunt hierbij zelf bepalen wat de toegangsrechten zijn van de andere gebruikers. Zo kun je jezelf de volledige toegang geven en andere begrenzen met ‘alleen-lezen’.

Mobiele kluis
Een ander extra optie is dat je een mobiele kluis kunt maken op een verwisselbare schijf of optische media. Optische media is bijvoorbeeld een cd of dvd. Vervolgens voegt de mobiele safe wizard drivers toe zodat het mogelijk is om de inhoud van de kluis ook op andere systemen te bekijken waar geen G data op is geïnstalleerd.
Bescherming tegen verwisselbare schijven
Verschillende apparaten die je aansluit op je computer kunnen veiligheidsproblemen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan een USB-stick, smartphones of een externe harde schijf. Met het apparaat bedienings-component van G data kun je bepalen welke apparaten aangesloten mogen worden op je computer. Je configureert dus afzonderlijk USB-apparaten, cd’s, dvd’s en harde schijven. Op deze manier kun je eerst alle apparaten controleren op veiligheid.

Het bedienings-component geeft je ook te mogelijkheid om het aansluiten van oude schijven of andere schijven te blokkeren. Je kunt G data zo instellen dat het USB-drives standaard geen toegang geeft tot je computer. Jijzelf hebt dan als enige volledige toegang en je kunt dan goedgekeurde USB-drive inpluggen en configureren zodat de bestanden wel gebruikt kunnen worden.

Firewall van G Data

Onze beoordeling

G data bestellen en downloaden
Wil je graag gebruik maken van de uitgebreide bescherming van G data, dan kun je onderstaand het gewenste pakket downloaden. G data heeft 3 pakketten:
1. Virusscanner
2. Internet security pakket: dit pakket bevat ouderlijk toezicht en bestandsvernietiging.

3. Total Security pakket: dit pakket bevat als extra nog de back-up functieAlle pakketten bevatten de uiterst effectieve virusscanner van G data. Deze virusscanner vormt de basis en biedt proactieve bescherming tegen virussen. De andere functies zijn uitbreidingen die vooral erg handig zijn, maar je computer niet nog extra beveiligen.

G Data Total Security

Bekijk het product door op de onderstaande knop te klikken

Ga naar GData.nl > >