F-secure

Antivirus van F-Secure

 

 

wit

Besturingssystemen
androidapplewindodws

 

Aantal installaties: 1+ 

 29,99

Antivirus bescherming
90%
Gebruikersgemak
70%
Stabiliteit
60%
Mogelijkheden
40%

F-Secure effectief tegen malware
F-Secure is een effectief antivirusprogramma die je pc beschermt tegen aanvallen van alle soorten malware. Dit doet het programma door zich te richten op de twee belangrijkste taken van een antivirusprogramma:

1. Beschermt tegen aanvallen van alle soorten malware
2. Verwijdert alle aanwezige malware

 

Met F-Secure kun je er vrij zeker van zijn dat malware geen kans krijgt om op je computer te komen. F-Secure biedt naast deze aanpak van malware niet veel andere functies of bonusmateriaal wat sommige concurrenten wel leveren. Maar als je het vooral gaat om het bestrijden van malware en je graag een eenvoudig antivirusprogramma wilt dan is F-Secure een prima keuze. Het programma is eenvoudig te gebruiken en heeft een minimaal en simpel hoofdvenster. In het venster wordt de beveiligingsstatus weergegeven en er staat een tijd genoemd van de laatste update. Verder kun je zelf een scan starten door op de desbetreffende knop te klikken. Deze knop voor een nieuwe scan en een knop om de instellingen te open zijn de enige knoppen die zichtbaar zijn. Er is dus weinig poespas en dat maakt het programma erg overzichtelijk.

Eenvoudige installatie


Binnen een paar minuten kun je F-Secure installeren. Als eerste open je F-Secure waarin je meteen kunt kiezen voor de optie ‘installeren’. Vervolgens download het programma de allernieuwste codes die nodig zijn voor de installatie. Nadat je akkoord bent gegaan met de licentievoorwaarden start het installatieproces en ben je klaar. F-Secure maakt direct een snel scan om malware op te sporen die mogelijk al op je computer zat. Deze malware wordt meteen verwijderd.

Na de installatie kun je ervoor kiezen om F-Secure Search toolbar te activeren. Dit geeft je de optie om F-Secure als standaard zoekmachine in te stellen, tevens wordt de site van F-Secure je startpagina.

F-Secure Scan

Hoe werkt de virusscanner van F-Secure?
Tijdens en na je installatie van F-Secure voert het programma automatisch een virusscan uit. Na de scan geeft F-Secure aan hoeveel bestanden het heeft gescand en welke bestanden er virussen of spyware bevatten. Tevens geeft het bestanden weer die een risico kunnen vormen of verdacht zijn. Je kunt gebruiken maken van verschillende schoonmaak functies. Als je de standaard schoonmaak functie kiest, pikt het programma er alleen de bestanden uit die een hoog risico vormen.

fsecure-antivirus


  • Virusbescherming
  • Automatische Updates
  • Malware verwijderen
  • Veilig gebruik

 29,99

fsecure-internet-security

Bevat Antivirus functies plus:

  • Browsing Protection
  • Snelle en efficiente beveiliging
  • Familiebeveiliging

49,95

fsecure-safe

Bevat Internet Security functies plus:

  • Netwerkbeveiliging
  • Zoekerfunctionaliteit

 59,99

Scanrapport

Als F-Secure een scan heeft uitgevoerd toont het programma je de volgende informatie:

– een lijst van gevonden virussen, verdachte bestanden en bestanden die een risico vormen
– aanbevolen acties om je computer weer veiliger te maken
– gevonden malware in ZIP-archieven

 

Je kunt na afloop van de scan het hele scanrapport bekijken in HTML. Het rapport van F-Secure is trouwens erg goed en duidelijk opgesteld, dat kan bij andere programma’s vaak wel anders zijn. Houd er overigens wel rekening mee dat als F-Secure iets heeft gevonden in ZIP-archieven het programma deze bestanden zelf niet kan verwijderen. Het programma geeft wel aan welke ZIP-bestanden gevaarlijk zijn. Deze kun je vervolgens zelf vernietigen.

F Secure Instellingen Anti Virus

Speciale en extra functies van F-Secure Antivirus
F-Secure heeft nog drie extra functies die de beveiliging van de computer en het gebruik van F-Secure nog effectiever maken.

1. DeepGuard
DeepGuard is een functie die verdachte programma’s in de gaten houdt. Dit zijn programma’s waarvan het F-Secure niet precies kan aangeven of deze schadelijk zijn of niet. DeepGuard houdt alle acties van deze programma’s bij. Mocht het een proces zien dat verdacht is of niet deugd dan blokkeert DeepGuard het programma en geeft het vervolgens een waarschuwing. Je kunt dan zelf bepalen of je iets met deze waarschuwing doet of niet. Besluit je om geen actie te ondernemen dan zal DeepGuard hierna niet met het programma interfereren.

Mogelijkheden van F-Secure

2. F-Secure Search
Met F-Secure Search kun je zoeken naar websites en onderwerpen. Het voordeel van deze functie is dat het elke link in de zoekresultaten controleert op veiligheid. Als je met je muis op een zoekresultaat gaat staan zie je een rode, gele of groene markering. Rood staat voor schadelijk, geel voor verdacht en groen voor goede links. Links die nog niet onderzocht zijn door F-Secure Search krijgen een grijze icoon. Deze extra functie van F-Secure voorkomt dat je schadelijke bestanden of websites bezoekt. Als je gebruik wilt maken F-Secure Search kun je deze instellen als je standaard zoekmachine of je homepage. F-Secure Search weergeeft dezelfde zoekresultaten als Google.

3. Toolspagina en statistieken pagina.
De toolspagina kun je gebruiken om een volledige virusscan op je computer te starten. Deze scan is uitvoeriger dan de scan die het programma uitvoert als je op de knop in het hoofdscherm klikt. In de toolspagina kun je ook zien welke programma’s het F-Secure in quarantaine heeft gezet (dus schadelijk zijn) en welke programma’s er door DeepGuard in de gaten worden gehouden.

Op de statistieken pagina wordt er op een simpele en visuele manier weergegeven wat F-Secure heeft gevonden. In een cirkeldiagram (pie chart) wordt duidelijk aangegeven hoeveel van het totaal gescande bestanden bestaat uit schadelijke bestanden. Er wordt ook een diagram getoond waarin alle applicaties worden weergegeven die DeepGuard heeft toegestaan of heeft geblokkeerd.

Onze beoordeling

Review: F-Secure scoort goed in tests
AV-test is een hooggewaardeerde test die wordt uitgevoerd op antivirussoftwareprogramma’s. F-Secure is ook getest en scoorde 16 van de 18 punten wat een erg goed resultaat is. F-Secure kreeg 6 punten voor bescherming, 4,5 punten voor prestatie en 5,5 punten voor gebruikersgemak. Antivirusprogramma’s die beter scoorden en dus 18 punten behaalden waren Bitdefender Antivirus Plus en Kaspersky Antivirus.

Malware schoonmaaktest
AV-test voert ook jaarlijks een malware schoonmaaktest uit op verschillende antivirussoftwareprogramma’s. In deze test moeten de softwareprogramma’s virussen die AV-test in programma’s heeft gestopt, verwijderen. F-Secure behaalde een hele nette systeemherstel van 97,8 procent. Kaspersky Antivirus behaalde dezelfde score. Bitdefender Antivirus Plus had een beter systeemherstel namelijk 99,4 procent. Het beste antivirusprogramma uit deze schoonmaaktest was Malwarebytes Anti Malare 2.0 die met een systeemherstel van 100 procent alle malware wist te verwijderen.

Tweemaal Advanced+
F-Secure scoort een Advanced+ voor bestanden detectie en voor het ontdekken van nog onbekende malware in bestanden en op het internet. F-Secure scoort een Advanced (zonder plus) in de volledige test van het programma.

Conclusie score van F-Secure
Als je een antivirusprogramma zoekt die zich voornamelijk richt op de twee belangrijkste taken zoals malware detecteren en vernietigen is F-Secure hier een betrouwbaar programma voor. Wil je een meer uitgebreid programma, dan is F-Secure niet de beste keuze. Hoewel F-Secure goed scoort in onafhankelijke laboratoria tests scoort het programma over de hele lijn minder dan Kaspersky en Bitdefender.

F-Secure bestellen en downloaden
Er zijn 3 verschillende versies van F-Secure:

1. F-Secure Antivirus: geschikt voor Windows en Mac
2. F-Secure Internet Security: dit programma biedt ook onlinebescherming. Ook geschikt voor
Windows en Mac.
3. F-Secure SAFE: geschikt voor alle apparaten naast Windows en Mac ook voor iOS en Android.

 

Internet Security en SAFE bevatten een licentie voor één installaties. Je kunt het aantal installaties verhogen voor een extra bijdrage van 10 euro.

F-Secure

Bekijk het product door op de onderstaande knop te klikken

Ga naar F-Secure.nl > >