Avast Mobile Security & Antivirus

Besturingssystemen 

android

Aantal installaties: 1+

 Gratis


Mogelijkheden
55%
Bescherming
80%
Stabiliteit
67%
Gebruikersgemak
100%

Avast Mobile Security & Antivirus is een suite met tools voor uitgebreide beveiliging en backups maken van smartphones en tablets met het Android besturingssysteem. Avast Mobile Security & Antivirus biedt een volkomen concentratie van handige tools voor beveiliging en backup. Toch, als je een virusscanner wilt die meer dan basic is, zal je moeten betalen om Premium tools te gebruiken.
De antidiefstal tools zijn prima. Ze worden als aparte, onzichtbare apps geïnstalleerd en kunnen door dieven niet worden verwijderd. Via de knap ontworpen web console of via sms-commando’s vanaf een andere telefoon, is het mogelijk om een mogelijke dief op heterdaad te betrappen door ongemerkt een foto te maken met zowel de voorkant als de achterkant van de telefooncamera, of via een geheime audio opname. Foto’s en audio kun je downloaden naar je computer.

Als alternatief, heb je de optie om de mogelijke zakkenroller te laten schrikken door een sirene te activeren die ook de volgende boodschap hardop zal lezen: “Deze telefoon is verloren of gestolen”, en ook het verlagen van het volume, zal de sirene niet doen zwijgen.

Een verloren telefoon vergrendelen

De telefoon kan ook op afstand, op een plattegrond, worden gelokaliseerd en vergrendeld of gewist, ook wanneer hij ontgrendeld werd achtergelaten. Avast had ook een PIN code ingeschakeld, een code die niet eerder was geactiveerd. De PIN was leeg en gemakkelijk om daaraan voorbij te gaan, maar het zou gebruikers van hun eigen toestel buiten kunnen sluiten en dat is niet goed.

Bij de opvallende functies is een applicatie vergrendeling inbegrepen, waardoor de gebruiker een PIN code moet inbrengen om een applicatie te openen. Dit is handig om toegang tot de Play Store tegen te houden of je web browser te blokkeren wanneer je, bijvoorbeeld, regelmatig je kinderen de telefoon laat gebruiken om spelletjes te spelen. Via de ingebouwde firewall, kun je bepaalde applicaties uitsluiten van wifi, 3G of van het gebruik van roaming data. Maar je moet root access tot je telefoon hebben (inbreken op je telefoon, zoals het jailbreaken in iOS) om deze functie te gebruiken, iets dat de fabrikant niet toelaat en iets dat weinig mensen zullen doen.

mogelijkheden van avast mobile security app

Oproep blokkeren met Avast Mobile

De oproepblokkering laat je oproepen of sms berichten tegenhouden van geselecteerde bellers, volgens je eigen schema, en werkte perfect in de tests. Toch zou het fijn zijn als je ook een melding kon krijgen wanneer een oproep wordt geblokkeerd.

De aparte mobiele backup applicatie, die Premium gebruikers gratis kunnen downloaden, synchroniseert je foto’s, muziek, video en applicaties naar een Google Drive account. We vinden deze applicatie een beperkte waarde hebben, gezien dat de backup van veel van deze gegevens reeds geboden wordt door Android en verschillende Google diensten.

Ironisch genoeg, da zwakste deel van de Avast service is misschien wel de antivirus bescherming. Hoewel hij, bij tests van AV-Test, 100 procent van de kwaadaardige applicaties blokkeerde, heeft hij ons toegelaten om een testvirus te downloaden en opslaan die andere veiligheidsapplicaties meteen in quarantaine hadden gedaan. Avast detecteerde en verwijderde het Trojaans paard wel, maar pas toen we een volledige scan van het apparaat deden. Op dezelfde manier, hield hij ons niet tegen toen we websites openden via de links van echte phishing emails die we hadden ontvangen.

Onze beoordeling

Avast Mobile Security & Antivirus is een uitgebreide prima suite van tools voor beveiliging en backup. Hij bevat een bijzonder sterk set van antidiefstal functies die een dief op heterdaad kunnen betrappen. Toch, zouden we graag een meer proactieve antivirusbescherming willen zien.

Avast Mobile Security & Antivirus

Bekijk het product door op de onderstaande knop te klikken

Ga naar avast.nl > >